Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Admisibilitatea cererilor la CEDO. Ghid practic

Ghid practic
ISBN/ISSN: 978-606-522-421-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 19,30 RON
17,34 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Prezenta lucrare reprezinta traducerea in limba romana a Ghidului practic cu privire la admisibilitate, redactat de Grefa Curtii Europene a Drepturilor Omului si care este destinat in special avocatilor, cu scopul de a limita numarul mare de cereri vadit nefondate adresate Curtii.

Ghidul prezinta in detaliu criteriile de admisibilitate ale CEDO. Dupa expunerea notiunilor de recurs individual si calitatea de victima, este analizata mai intai inadmisibilitatea legata de procedura (neepuizarea cailor de recurs interne, nerespectarea termenului de sase luni, cererile anonime, repetitive sau abuzive si cererile deja supuse unei alte instante internationale), apoi este examinata inadmisibilitatea legata de competenta Curtii (ratione personae, ratione loci, ratione temporis si ratione materiae), iar ultima parte este dedicata inadmisibilitatii legate de fond (cererile vadit lipsite de fundament si absenta unui prejudiciu).

„Acest Ghid le va permite avocatilor sa isi sfatuiasca bine clientii cu privire la sansele lor de a sesiza Curtea cu o cerere admisibila. Aceasta ii va ajuta sa castige timp si energie, ii va scuti de cheltuieli si va permite degajarea Curtii.”
Jean-Paul Costa, Presedintele Curtii Europene a Drepturilor

Detalii tehnice
Data Aparitiei23 feb. 2011
Categorie generalaVariae
Numar pagini152
Tip copertaCarte brosata