Prima parte pe anul 2011 a Analelor Universitatii din Bucuresti, Seria Drept, aduce in cadrul rubricii Honoris Causa un omagiu prof. Jean Claude Colliard. Rubrica este alcatuita dintr-un Laudatio semnat de conf. univ. dr. Flavius Baias si replica prof. Colliard, sustinute in cadrul ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti prof. Colliard.
Rubrica Profesori invitati cuprinde articolul profesorului Jean Claude Colliard care analizeaza noul alineat al art. 38 din Constitutia franceza, introdus prin revizuirea din 2009, care a suprimat ratificare implicita a decretelor Guvernului francez si a mentinut doar ratificarea explicita a acestora. Rubrica este completata de articolul semnat de prof. Gilberto Bercovici care prezinta evolutia teoriei constitutiei in Brazilia, criza acestei teorii si influenta sa asupra Constitutiei actuale.
La rubrica de Doctrina lector univ. dr. Simona Cristea propune tema restituirii bunurilor, o problema dificila pentru viitor, fiind necesar sa se schimbe nu numai politica legislativa, astfel cum a mentionat CEDO, ci si mentalitatea proprietarilor care trebuie sa inteleaga ca dreptul de proprietate este un drept fundamental al cetateanului. Rubrica mai contine articolul semnat de conf. univ. dr. Cristian Mitrache care sustine necesitatea modificarii Noului Cod penal pana la intrarea sa in vigoare in sensul ca pe durata supravegherii liberatului conditionat sa-i poata fi impusa masura de nu a se apropia de locuinta, locul de munca, scoala sau alte locuri unde victima desfasoara activitati sociale, in conditiile stabilite de instanta, precum si prima parte a analizei realizate de asist. univ. drd. Vlad Peligrad privind constituirea si functionarea organizatiilor cooperatiste de credit.
La rubrica Tineri cercetatori Valentin Mircea realizeaza o analiza a rolului libertatilor economice fundamentale ale Uniunii Europene in crearea pietei interne, subliniind ca evolutiile recente ale institutiilor comunitare de la Bruxelles si Luxemburg semnalizeaza o intoarcere a regulilor de concurenta la misiunea lor traditionala, aceea de asigurare a bunastarii si a alocarii eficiente a resurselor.
In cadrul rubricii Jurisprudenta prof. univ. Péter Kovács prezinta o Decizie a Curtii Constitutionale a Ungariei in care o persoana fizica a introdus un recurs care viza Legea de ratificare a Tratatului de la Lisabona. Autorul sesizarii pretindea ca noile reguli si mecanisme decizionale introduse prin Tratatul de la Lisabona ameninta existenta Republicii Ungare ca stat de drept independent si suveran.
La rubrica VARIA drd. Ingrid Popa-Mocanu si drd. Ramona Popescu prezinta dezbaterea cu tema „Revizuirea Constitutiei economice a Romaniei”, organizata in data de 18 noiembrie 2010, sub egida Centrului de Drept Constitutional si Institutii Politice si a Institutului pentru Politici Publice, iar asist. univ. dr. Raluca-Ioana Mocanu prezinta conferinta internationala „Combaterea eficienta a criminalitatii organizate si a coruptiei”, organizata in perioada 23-26 noiembrie 2010, in orasul Dubrovnik (Croatia).