Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cluj Tax Forum Journal nr. 1/2019

ISBN/ISSN: 2601-5730_01_2019
Editura: Hamangiu
40,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

La inceputul lui 2019, in plan fiscal, discutiile la nivel mondial, european si national par a fi dominate de o tema comuna: impozitarea bogatiei sau mai precis a gigantilor care gestioneaza aceasta bogatie, indiferent ca vorbim de domeniul IT, de energie, de telecomunicatii sau de sistemul bancar. Editorialul din Cluj Tax Forum Journal nr. 1/2019 pune sub reflector evolutiile recente la nivel international si european privind impozitarea marilor companii, in special a celor din grupul GAFA (Google, Apple, Facebook si Amazon). Intrebarea care apare in context, in cuprinsul acestui articol, este daca impozitarea acestor giganti nu este totusi un exercitiu prea dificil pentru oricare stat membru al Uniunii Europene, in sensul in care entitatile vizate sunt, tehnic vorbind, too big to tax?
Urmeaza apoi trei articole de fond extrem de interesante, din ale caror randuri noi am ales (aproape) aleator cateva intrebari (ale caror raspunsuri le veti gasi, bineinteles, in randurile Cluj Tax Forum Journal 1/2019):
– Avocat Livia Maria Moldovan (Baroul Cluj, Iordachescu & Asociatii) comenteaza in extenso noile reglementari fiscale pentru sectorul constructiilor. Ce impact are „ordonanta lacomiei” in acest domeniu? Care sunt principalele modificari si ce conditii trebuie indeplinite pentru ca cei vizati sa beneficieze de facilitatile nou-introduse?
– Evolutiile in materia TVA sunt analizate de redactorul sef al Cluj Tax Forum Journal, av. Septimiu Put (Facultatea de Drept, UBB Cluj-Napoca). In materie de TVA, organul fiscal poate recalifica generic aproape orice tranzactie? Poate aceasta recalificare sa survina in afara dreptului pozitiv intern, a directivelor aplicabile in materie fiscala si chiar a jurisprudentei europene?
– Din perspectiva unui consultant fiscal, domnul Marius Gabriel Grad (TVG Tax), avem o dezbatere extrem de interesanta despre ciudatul caz al revigorarii procedurilor de executare silita fiscala in cadrul procedurilor de insolventa deschise potrivit Legii nr. 85/2006. Sunt legale aceste proceduri privite prin prisma dispozitiilor constitutionale relevante, precum si a dispozitiilor Legii nr. 85/2006, a Legii nr. 85/2014 si a O.U.G. nr. 88/2018?
Rubricile obisnuite de jurisprudenta fiscala (atat cea Curtii de Justitie a Uniunii Europene, cat si cea nationala), consistente si cu probleme de maxima actualitate, completeaza armonios continutul acestui prim numar al anului 2019 din Cluj Tax Forum Journal.


COSMIN FLAVIUS COSTAS
Editorial. Impozitarea gigantilor. Too Big to Tax?

SEPTIMIU PUT
Despre inepuizabila problematica a TVA. O viziune secventiala aplicativa in registrul special al cotei reduse de TVA de 5%

LIVIA-MARIA MOLDOVAN
Cateva consideratii despre noutatile aduse de O.U.G. nr. 114/2018 cu impact in sectorul constructiilor

MARIUS GABRIEL GRAD
Este posibila executarea silita fiscala in cursul procedurii insolventei a unui debitor aflat sub incidenta Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei?

ALEXANDRA TOMUTA
Sinteza de jurisprudenta fiscala nationala
(ianuarie-februarie 2019)

ALEXANDRA MARIA MURESAN
Repertoriul de jurisprudenta in materie fiscala al Curtii de Justitie a Uniunii Europene
(ianuarie-februarie 2018)

Detalii tehnice
Data aparitiei08 mai 2019
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip coperta297x210 mm, capsata