Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 1/2016

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Curierul fiscal nr. 1/2016 incepe in forta, abordand in prima luna a anului in exclusivitate Noul Cod fiscal si Noul Cod de procedura fiscala. Astfel, am reunit in numarul din ianuarie cele mai importante articole publicate de-a lungul anului 2015, cat si noi articole care abordeaza noile reglementari fiscale.

Pe scurt:

Infocurier
Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 24 decembrie 2015 - 2 februarie 2016
Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 24 decembrie 2015 - 24 ianuarie 2016
O.P.A.N.A.F. nr. 3741/2015 privind aprobarea Instructiunilor pentru aplicarea titlului VIII din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala
Ordin nr. 3736/2015 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea solutiei fiscale individuale anticipate, precum si continutul cererii pentru emiterea solutiei fiscale individuale anticipate

Noul Cod fiscal
- Articolul semnat de Razvan Graure (Tax Partner, Musat & Asociatii, Consultanta Fiscala) abordeaza principalele provoocari pe care Noul Cod fiscal le va aduce an 2016, odata cu intrare in vigoare atingand pe scurt impozitul pe dividende, taxa pe valoare adaugata, dar si schimbarea modului de „asezare” a impozitelor si taxelor locale.
- Roxana Popel (Head of Tax, CMS Romania) prezinta principalele modificpri aduse de Noul Cod fiscal cu privire la amortizarea fiscala.
- Doina Stefanescu (Consultant fiscal, Departamentul de consultanta fiscala, contabila si de personal, Roedl & Partner Outsourcing SRL) semneaza un articol care trece in revista impozitul pe veniturile microintreprinderilor, dar si sa atraga atentia asupra elementelor de noutate introduse de legiuitor incepand cu anul 2016
- Articolul semnat de Adrian Benta (Consultant fiscal, Auditor financiar) abordeaza problema obligatiei instituite de Noul Cod fiscal a aplicarii masurii de simplificare a TVA pentru livrarea microprocesoarelor, telefoanelor mobile, consolelor de jocuri, tabetelor si a laptopurilor, cand livrarea acestor bunuri se efectueaza intre doua persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Noul Cod de procedura fiscala
- Ionela Florescu (Tax Manager, DLA Piper) semneaza un articol privind penalitatea de nedeclarare, una dintre cele mai mari controverse instituite de Noul Cod de procedura fiscala, facand si o paralelea intre acesta notiune asa cum era prevazuta in proiectul de lege si cea intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2016.
- Avem si o trecere in revista a principalelor noutati aduse de Noul Cod de procedura fiscala prin articolul semnat de Alexandru Cristea (Tax Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax): principiile de interpretare a legii, refacerea inspectiei fiscale, masuri asiguratorii, contestatia in anulare.
- Iulia Butnaru si Lavinia Bartos (Fondatoare TaxWise SRL) prezinta modificarile aduse in 2016 privind procedura de emitere a acordului de pret in avans si a solutiei fiscale individuale anticipate, instrumente care permit contribuabililor/platitorilor obtinerea unor certitudini cu privire la reglementarea unor situatii fiscale de fapt viitoare, dar si cu privire la preturile de transfer stabilite cu partile afiliate pentru tranzactiile viitoare.
- Articolul semnat de Sorin Biban (Tax Manager, Biris Goran) semneaza un articol privind inluderea in Noul Cod de procedura fiscala, pentru  prima data in legislatia romaneasca, a principiului proportionalitatii in relatia dintre autoritati si contribuabili. Desi aceasta noutate trebuie salutata si este evident menita sa contribuie la imbunatatirea actului de administrare a creantelor fiscale, si mai ales a actului de control fiscal, trebuie atent urmarit daca sau in ce masura organele fiscale isi vor insusi in mod real acest principiu.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta nationala selectata de Emanuel Albu (dr., judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie): Decizia nr. 3571 din 12 noiembrie 2015 cu privire la: Taxa pe valoarea adaugata - Dreptul persoanei impozabile la deducere - Cerinta inregistrarii in scop de TVA - Situatia in care persoana impozabila a fost inregistrata din ofociu de catre organul fiscal.
- Jurisprudenta fiscala a CJUE: Hotararea Curtii, in cauzele conexate C 250/14 si C 289/14, in procedurile Air France KLM, fosta Air France (C 250/14), Hop!-Brit Air SAS, fosta Brit Air (C 289/14) impotriva Ministère des Finances et des Comptes publics (Franta) privind: Taxa pe valoarea adaugata – Fapt generator si exigibilitate – Transport aerian – Bilet cumparat, dar neutilizat – Executare a prestatiei de transport – Emitere a biletului – Momentul platii taxei

Index alfabetic si legislativ.

Detalii tehnice
Data aparitiei16 feb. 2016
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini48
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si