Dictionarul de dreptul afacerilor, editia a treia, reprezinta un conglomerat de micromonografii asupra conceptelor de baza din dreptul comercial intern si international, dreptul concurentei, dreptul distributiei comerciale, arbitrajul de comert international, dreptul fiscal si financiar, dreptul bancar si domeniul achizitiilor publice.
Cuprinsul lucrarii Dictionar de dreptul afacerilor de la A la Z
- studiul amanuntit al unui vast material bibliografic (cuprinzand legislatia, jurisprudenta si cele mai reprezentative lucrari teoretice in materie, aparute pana la data publicarii) din care au fost selectate si preluate idei si teze teoretice viabile;
- idei si teze proprii.
PUNCTE FORTE
- actualizarea si completarea editiei anterioare;
- cca. 215 termeni si expresii noi, termenii preexistenti fiind in majoritatea lor redefiniti, luandu-se in considerare numeroasele modificari legislative care au avut loc in perioada 10 aprilie 2012-15 septembrie 2020.
PUBLICUL TINTA
Lucrarea Dictionar de dreptul afacerilor de la A la Z se adreseaza:
- juristilor (teoreticieni si practicieni);
- celorlalte categorii de cititori.
DESPRE AUTORI
Mircea N. COSTIN – absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor in drept la Universitatea Bucuresti, profesor asociat la alte universitati de stat sau private (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea din Oradea, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” Bucuresti, Universitatea „Vasile Goldis” din Arad, Universitatea Tibiscus din Timisoara), membru fondator al Revistei Romane de Dreptul Afacerilor, arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Cluj, Brasov, Timisoara, Arad, Oradea si Bistrita-Nasaud si avocat in Baroul Cluj.
Calin M. COSTIN – absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor in drept la aceeasi universitate, conferentiar universitar titular la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” Bucuresti, membru fondator al Societatii Romane de Cercetare pentru Afaceri Publice si Private (SOROCAPP) si membru al colectivului editorial al Revistei Curentul Juridic (Revista BDI).