11 aprilie 1926, *** – 2 ianuarie 1999, Bucuresti
A absolvit cursurile Liceului militar D.A. Sturdza din Craiova si Stefan Cel Mare din Cernauti. A urmat in paralel cursurile de stiinte juridice, la Facultatea de Drept din Timisoara si cursurile Facultatii de Filozofie. A obtinut titlul de doctor in drept, cu teza Teoria generala a actului juridic civil (1970).
A debutat in cariera de avocat, in anul 1955, ca membru al Baroului Bucuresti. In perioada post-comunista, a activat in domeniul drepturilor omului, facand parte din asociatii si fundatii reprezentative pe scena societatii civile - membru al Grupului pentru Dialog Social, Aliantei Civice, al Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki, al colegiului de redactie al Revistei Romane de Drepturile Omului. Mai mult chiar, a fost reprezentant, in calitate de avocat, al primei cereri admise de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, prin hotararea Vasilescu contra Romania (1998).
Concomitent, a lucrat ca profesor la Institutul National de Magistratura si, din pasiune, a fost coordonator al seriei Pro Jure a editurii Humanitas. Activitatea publicistica cunoaste profiluri multiple, in domeniul dreptului – Teoria generala a actului juridic (1969), Regimul juridic al locuintelor proprietate personala, Contractul de inchiriere a locuintei (1977), Dreptul de “cainta” al autorului (1978), Actul juridic civil (1978), Dreptul de folosinta asupra locuintelor. Autorul insa a scris fiind preocupat si de istoria dreptului si de interferentele acesteia cu filosofia: Scriitori in fata justitie: de la Dante la Zola (1978), sau Socrate, Bruno, Galilei: in fata justitie: Cu un interludiu despre Inchizitie (1982).
Sursa: Dictionarul personalitatilor juridice Romanesti, Editura Hamangiu, 2008