Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual penal. Partea generala

Autor: Ioan Griga
ISBN/ISSN: 978-606-673-943-6
Pret de coperta: 45,00 RON
40,50 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Prezenta lucrare a fost conceputa si realizata pentru a servi studentilor si masteranzilor, dar si specialistilor si practicienilor.

In continutul acesteia veti gasi o prezentare riguroasa si o analiza clara a problematicii dreptului procesual penal, partea generala, realizata intr-un stil concis, specific autorului care, in paralel cu activitatea didactica universitara pe care a desfasurat-o timp de 25 de ani, are si o indelungata experienta de practician.

Aceasta experienta teoretica si practica si-a pus amprenta pe continutul si stilul lucrarii care examineaza si trateaza problematica procesual penala avand in permanenta in vedere ca normele procesual penale sunt de stricta si imediata aplicare si ca acest specific trebuie pastrat si in analiza teoretica a materiei care face obiectul cursului.

Drept urmare, la fiecare capitol, subcapitol si sectiune a lucrarii, problematica este analizata concis, cu rigoare, dar si cu opinii critice asupra reglementarilor noi si vechi si cu exprimarea unor puncte de vedere proprii.

Dintre opiniile critice si propunerile de lege ferenda sunt de remarcat cele privind principiul separarii functiilor judiciare in procesul penal; cele privind principiul garantarii libertatii persoanei; principiul dreptului la aparare; principiul dreptului la tacere; efectele dreptului la tacere; noua reglementare privind subiectii procesuali principali; competenta judecatorului de camera preliminara; particularitatile probatiunii in faza de urmarire penala; aprecierea probelor; analiza si critica unora dintre noile reglementari privind metodele speciale de supraveghere sau cercetare; opinia cu privire la neconstitutionalitatea reglementarii conditiilor generale de luare a masurilor preventive cu referire la sintagma „daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal” din cuprinsul textului art. 202 alin. (1) din Codul de procedura penala.

Detalii tehnice
Data Aparitiei16 nov. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini320
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Admitere INM. Admitere magistratura. Drept penal. Drept procesual penal

Admitere INM. Admitere magistratura. Drept penal. Drept procesual penal

Culegere de teste pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
50,00 RON 45,00 RON