Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul de proprietate. Practica judiciara. Vol II

ISBN/ISSN: 978-606-522-227-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 36,60 RON
21,96 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
  Lucrarea, structurata in trei volume, prezinta hotarari ale instantelor judecatoresti, cu precadere ale celor din Bucuresti, majoritatea nepublicate pana acum, in cauzele cu care au fost investite in ultimii ani in problematica atat de diversa a dreptului de proprietate, in special a dreptului de proprietate privata, referitor la conditiile generale de exercitare, modalitatile juridice, dezmembramintele dreptului, circulatia juridica a bunurilor, modurile de dobandire, publicitatea imobiliara, mijloacele de aparare (actiunea in revendicare, actiunea in granituire etc.).
  Acest al doilea volum grupeaza in doua mari sectiuni, dupa criteriul dobandirii originare sau derivate a proprietatii, solutii din jurisprudenta bogata a instantelor asupra accesiunii imobiliare, asupra uzucapiunii, cu probleme legate de calitatile si viciile posesiei, dar si aspecte de procedura civila vizand calitatea procesuala in aceste actiuni; de asemenea, au fost selectate cauze privind dobandirea prin lege a proprietatii, referitoare la aplicarea Legii privind serviciile postale, a Legii cooperatiei de consum, a Legii nr. 85/1992 privind vanzarea de locuinte construite din fondurile statului sau a Legii fondului funciar nr. 18/1991.
  Circulatia juridica a bunurilor a fost analizata dupa tipurile de contracte reglementate de Codul civil sau alte legi, cum ar fi: contractul de vanzare-cumparare, donatie, inchiriere, arenda, intretinere. Un ultim capitol este rezervat publicitatii imobiliare, cu problemele ridicate de cele doua mari sisteme de publicitate imobiliara (sistemul de transcriptiuni si inscriptiuni supus Codului civil si sistemul de carte funciara reglementat de Decretul-lege nr. 115/1938), precum si de procedurile prevazute de Legea nr. 7/1996 a publicitatii imobiliare.

Detalii tehnice
Data Aparitiei04 ian. 2010
Categorie generalaJurisprudenta
Numar Pagini472
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Dreptul de proprietate. Practica judiciara. Vol I
Indisponibila
Actiunile de carte funciara - Stanciu
Indisponibila
Imagine Publicitatea imobiliara. Cartea funciara ed. 2

Publicitatea imobiliara. Cartea funciara ed. 2

Analiza comparativa a Legii nr. 7/1996 si a Decretului-lege nr. 115/1938
37,57 RON 33,81 RON
DE ACELASI AUTOR