Cartea Dreptul Uniunii Europene privind afacerile se adreseaza deopotriva specialistilor, cat si nespecialistilor in aceasta materie.
Specialistii – juristi, dar si practicieni si teoreticieni ai celorlalte ramuri de drept – vor gasi interpretari ale legislatiei si practicii judiciare, fie ea consacrata, fie recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in materia despre care vorbim. Nespecialistii – simplii cetateni, organismele neguvernamentale de protectia consumatorilor, mediului etc. – vor gasi noi modalitati, recunoscute de Curtea de la Luxemburg, prin care sa-si valorifice drepturile recunoscute de tratatele de baza ale Uniunii Europene. Deoarece unele dintre hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene au rol creator, interesul vizeaza, cu deosebire, cetatenii Uniunii Europene. Insa si cetatenii neeuropeni pot gasi o sursa de inspiratie in hotararile Curtii de la Luxemburg, deoarece aceasta pune un accent deosebit pe principiile dreptului Uniunii Europene: principiul liberei circulatii a persoanelor, bunurilor, serviciilor, capitalurilor, principiul nediscriminarii, principiile precautiei, „poluatorul plateste”, efectivitatii in dreptul mediului etc.
Dar, si unii si ceilalti – specialisti si nespecialisti – trebuie sa vada in aceasta carte o pledoarie pentru cunoasterea si exercitarea drepturilor conferite de legislatia Uniunii Europene si confirmate de jurisprudenta Curtii de la Luxemburg.