Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Evictiunea in contracte civile si comerciale. Practica judiciara

Situatii speciale reglementate in Legea nr. 10/2001 si Legea nr. 137/2002
ISBN/ISSN: 978-606-522-471-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 26,01 RON
23,41 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Lucrarea de fata realizeaza o analiza actuala a jurisprudentei in materia evictiunii si a raspunderii pentru nerespectarea obligatiei de garantie pentru evictiune in contractele civile si comerciale, precum si a modalitatilor speciale de aplicare a acestei institutii la situatia particulara a fostilor chiriasi-cumparatori ai imobilelor preluate de catre stat, in temeiul Legii nr. 112/1995, precum si in contractele de privatizare, plecand de la dispozitiile legale speciale: Legea nr. 10/2001, O.U.G. nr. 88/1997 si Legea nr. 137/2002. 

   Hotararile judecatoresti selectate examineaza modul de functionare a garantiei pentru evictiune, efectele obligatiei de garantie, modificarea conventionala a garantiei pentru evictiune in contractul de vanzare-cumparare, situatiile in care devine incidenta obligatia de garantie in contractele de schimb, donatie, locatiune, in raporturile dintre coproprietari, dreptul la despagubiri al societatilor comerciale privatizate sau in curs de privatizare, al fostilor chiriasi-cumparatori ai imobilelor preluate de stat, ale caror contracte au fost desfiintate prin hotarari definitive si irevocabile, intinderea acestora in functie de modalitatea si momentul incheierii contractelor, momentul de la care se calculeaza termenul de prescriptie privind actiunea de plata a despagubirilor, aspecte privind calitatea procesuala activa si pasiva etc. 

   De asemenea, lucrarea cuprinde deciziile Curtii Constitutionale si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului relevante in materie, precum si trimiteri la dispozitiile aplicabile din noul Cod civil.

Detalii tehnice
Data Aparitiei06 sept. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar Pagini272
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal. Codul penal anterior. Prezentare comparativa. Observatii

Noul Cod penal. Codul penal anterior. Prezentare comparativa. Observatii

Prezentare comparativa. Observatii. Ghid de aplicare. Legea penala mai favorabila
56,84 RON 54,00 RON
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Legile de punere in aplicare – corelatii cu vechile reglementari, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic - actualizat 19 februarie 2014
33,72 RON 30,34 RON