"Experienta predarii medicinii legale, studentilor si masteranzilor, la facultatile de drept, ne-au convins ca lipsa acestora in ceea ce priveste notiunile de anatomie si de medicina elementara fac foarte grea intelegerea acestei discipline. De aceea am introdus cateva elemente de anatomie topografica si descriptiva care, speram noi, vor facilita intelegerea mai usoara a medicinii legale.
Am ales, in mod intentionat, capitolul de traumatologie mecanica, deoarece este cel mai frecvent intalnit in practica medico-legala si, alaturi de el, timpii estimativi de zile de ingrijiri medico-legale, necesari procurorilor, avocatilor si judecatorilor, pentru a se putea orienta relativ repede asupra incadrarii faptei, mai ales in situatia intarzierii actelor medico-legale oficiale.
Privind legislatia medico-legala romaneasca, am constatat ca nu prevede existenta medicilor legisti independenti, alaturi de cei ai statului, care sa asigure adevarata independenta a justitiei, cunoscut fiind faptul ca toata medicina legala romaneasca este controlata de statul Roman. Credem, cu convingere, ca aparitia si existenta medicilor legisti independenti ar duce neconditionat la celeritatea actului de justitie."