Unificarea practicii judiciare presupune, in primul rand, constientizarea, responsabilizarea si asumarea efectiva a rolului ce revine Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ceea ce, imanent, reclama implicare reala, activa si permanenta din partea judecatorilor in procesul de unificare a practicii judiciare.
Unul dintre mecanismele de asigurare a interpretarii si aplicarii unitare a legii consta in aducerea la cunostinta a practicii Instantei Supreme, ceea ce Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si-a propus sa realizeze prin publicarea bianuala a culegerilor de jurisprudenta.
Lucrarea si-a propus sa acopere practica Sectiei din a doua jumatate a anului 2006. Cu toate acestea, culegerea cuprinde si decizii pronuntate in prima jumatate a anului 2006, considerate a fi relevante si care, din varii motive, nu au fost publicate in Jurisprudenta primului semestru.
Culegerea nu cuprinde deciziile pronuntate de Sectie in materia exceptiei de nelegalitate, intrucat acestea vor fi publicate intr-o lucrare separata.
Capitolul I. Drept administrativ
Capitolul II. Drept fiscal
Capitolul III. Drept vamal
Capitolul IV. Drept bancar
Capitolul V. Dreptul concurentei
Capitolul VI. Dreptul functiei publice
Capitolul VII. Dreptul securitatii sociale
Capitolul VIII. Drept procesual fiscal
Capitolul IX. Drept procesual civil
Capitolul X. Solutiile pronuntate de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materia exceptiei de nelegalitate 2005-2006
A. Decrete ale Presedintelui Romaniei
B. Hotarari ale Guvernului
C. Decizii ale primului-ministru
D. Ordine emise de conducatori ai autoritatilor publice centrale
E. Alte acte
F. Certificate de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor
G. Acte apartinand autoritatilor administrative autonome
Index