Lucrarea de fata a aparut din necesitatea pe care am resimtit-o personal, in activitatea desfasurata ca practician in insolventa, de a avea la dispozitie toate aceste acte normative, uzuale pentru noi, practicienii, grupate intr-un singur volum.
In plus fata de actul normativ de baza in activitatea profesionala a practicienilor in insolventa – Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, in practica folosim un cumul de reglementari legale pentru fiecare dosar de insolventa/lichidare.
Am avut in vedere si faptul ca inca exista, pe rolul instantelor, dosare de insolventa care au demarat sub imperiul vechii legi a insolventei, Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, si care nu s-au finalizat.
Din aceste motive, am considerat ca ar fi mai util pentru practician sa gaseasca actele normative necesare reunite intr-o singura carte, si nu „risipite” prin mai multe lucrari.
In aceeasi masura, lucrarea se adreseaza si practicienilor in insolventa nou intrati in profesie, in interesul carora am anexat modelele de documente pe care eu le-am elaborat de-a lungul timpului in practica si pe care le utilizez in activitatea curenta.
Consider ca editia de fata prezinta un real interes nu doar pentru practicienii in insolventa, ci si pentru toti ceilalti participanti in procedura de insolventa/lichidare a unei societati, judecatori-sindici, creditori, avocati, consilieri juridici, administratori speciali si altii.
Totodata, juristii/economistii interesati de sustinerea examenului de admitere la UNPIR pot gasi un real sprijin legislativ in aceasta culegere, ca, de altfel, si studentii din cadrul facultatilor de drept sau ai facultatilor de stiinte economice.
Lector INPPI ADRIANA VIOLETA NISTOR
Practician in insolventa