Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Lectii de initiere in GO

Autor: Vasile Bunea
ISBN/ISSN: 978-606-27-1284-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 45,00 RON
40,50 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

In traducere libera, «go» inseamna incercuire. Se incercuiesc piesele adversarului, se incercuiesc teritorii. Goul, ca oricare alt joc de gandire, presupune talent. Regulile jocului se pot invata in cateva minute si sunt atat de naturale incat goul este considerat o descoperire si nu o inventie.

Cartea de fata reprezinta o pledoarie pentru go, acest minunat instrument de stimulare a logicii, a rigurozitatii si a coerentei care, in cele din urma, conduc spre luciditate si clarviziune, spre intelegere si comunicare facila. Goul nu ne face mai destepti peste noapte, dar ne obliga sa fim mai calculati, sa gandim in perspectiva, sa analizam deopotriva avantajele si riscurile actiunilor noastre. Goul ne indeamna la echilibru, la cumpatare, la cugetare; el e ca o oglinda ce reflecta pe tabla de joc comportamentul nostru cotidian.

Ne miram uneori de faptul ca socializarea, in adevaratul sens al cuvantului, nu este punctul forte al tineretului din ziua de azi. E si normal, deoarece traim in lumea internetului si a retelelor de socializare virtuala. Ceea ce le scapa din vedere celor care nu vad nimic rau in acest lucru este faptul ca internetul ofera informare nu si formare! Tinerii, copiii in special, trebuie indrumati in procesul educational, uneori obligati sa faca lucruri mai putin placute, din punctul lor de vedere, iar un exemplu este reprezentat de clasicele teme pentru acasa. Ei nu sunt capabili intotdeauna sa inteleaga si sa aleaga cea mai buna solutie pentru evolutia lor si nu intamplator se spune ca fara presiune nu s-ar forma diamantele.

Aceasta este ideea de la care am pornit elaborarea acestui manual destinat promovarii si invatarii goului, aceasta unealta eficienta atunci cand vorbim de „modelarea” copiilor si a tinerilor. Manualul este structurat in 31 de lectii insotite de intrebari, probleme, rezolvari ale problemelor si de ilustratii reprezentative legate de go. Eu sunt profesor si atunci am elaborat aceasta carte exact dupa cum este cerinta unui manual de orice fel.

Vasile Bunea

Detalii tehnice
Data Aparitiei19 nov. 2019
Categorie generalaVariae
Numar Pagini454
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Elemente de drept fiscal international

Control stiintific si revizie traducere: Mirela Buliga, Madalina Cotrut, Radu Bufan
40,00 RON 36,00 RON

Mostenirea. Doctrina si jurisprudenta

Doctrina si jurisprudenta
60,00 RON 54,00 RON