Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Reseteaza parola

Mandatul european de arestare

ISBN/ISSN: 978-606-39-0763-0
Pret de coperta: 55,00 RON
49,50 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!
Descriere

Monografia reprezinta o evaluare aprofundata a reglementarii si aplicarii practice a celui mai eficient, insa controversat instrument de cooperare judiciara internationala in materie penala, mandatul european de arestare.

Oferind un continut comprehensiv si combinand atat aspecte teoretice, dar mai ales practice, lucrarea acopera toate problemele importante legate de mandatul european de arestare.

Astfel, in cuprinsul lucrarii a fost acordata atentie aspectelor de ordin procedural privind emiterea si executarea mandatelor europene de arestare, dar si unor aspecte specifice, cum ar fi principiul recunoasterii reciproce, motivele de refuz al executarii, abolirea dublei incriminari sau protectia drepturilor fundamentale ale omului.

Analizarea in detaliu a reglementarilor europene si a legislatiei nationale, a doctrinei si a jurisprudentei face ca lucrarea sa fie un instrument util tuturor celor implicati ca practicieni in mecanismul mandatului european de arestare, deopotriva autoritati judiciare si avocati care reprezinta si consiliaza persoanele care fac obiectul procedurii de predare. In plus, informatiile pe care lucrarea le ofera pot genera un interes academic, care sa constituie punctul de plecare pentru alte investigatii stiintifice intr-un domeniu atat de important.

Detalii tehnice
Data Aparitiei30 iun. 2021
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini325
Tip coperta145x205 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR