Cursul "Medicina legala" se adreseaza in principal studentilor de la facultatile de drept si masteranzilor in stiinte juridice, notiunile de medicina legala prezentate fiind utile deopotriva juristilor practicieni, dar si medicilor legisti, intrucat printr-o abordare originala, dar concisa, autorii reusesc sa parcurga in mare masura aspectele medico-legale frecvent intalnite in activitatea practica.
Din aceasta perspectiva, autorii au dorit sa vina in intampinarea celor care, angrenati in nu intotdeauna simplul proces al probatiunii judiciare, stapanesc in mai mica masura notiunile bio-medicale, explicare intr-un mod facil, accesibil. Astfel, printr-o abordare inedita, sunt prezentate notiunile de tanatologie medico-legala cu particularitatile autopsiei judiciare si ale tanatopsihologiei, expertiza medico-legala traumatologica a persoanei cu explicarea criteriilor de evaluare a gravitatii leziunilor traumatice ce permit incadrarea juridica a faptei heteroagresive, expertiza medico-legala psihiatrica din perspectiva relatiei discernamant-responsabilitate, expertiza medico-legala vizand amanarea sau intreruperea executarii pedepsei in regim penitenciar pe motiv de boala etc.
Nu au fost omise elementele, de acum clasice, referitoare la asfixiile mecanice, readucand in actualitate experientele de spanzurare efectuate asupra propriei persoane de prof. N. Minovici, la impuscare, unde se constata o interpretare interesanta a factorilor impuscarii, traumatismele de trafic rutier si cele consecutive caderii analizate prin prisma leziunilor traumatice primare, sistemice si topografice.