Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Noul Cod civil. Persoana fizica. Despre familie (art. 1-186, art. 252-534)

Comentarii si explicatii
ISBN/ISSN: 978-606-18-0023-0
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 139,00 RON
125,10 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Lucrarea Noul Cod civil. Persoana fizica. Despre familie (art. 1-186, art. 252-534) este necesara studentilor si practicienilor dreptului – juristi, magistrati, avocati, doctoranzi – pentru ca abordeaza aproape exhaustiv chestiunile de ordin teoretic si practic care se refera la persoana fizica si raporturile de familie.

Aceasta carte poate fi un util instrument de initiere si pentru publicul larg, deoarece expliciteaza notiuni fundamentale de drept necesare oricarei, precum atributele de identificare ale persoanei fizice ori raporturile juridice specifice care se nasc in cadrul unei familii.

Lucrarea surprinde opiniile esentiale exprimate de cei mai prestigiosi autori romani cu privire la materia persoanei fizice si a familiei, atat in privinta doctrinei cu referire la Codul familiei cat si cu privire la sustinerile recente, evocate de literatura juridica dupa aparitia noului cod civil. Rezultatul unei serioase documentari, lucrarea evoca si  practica judiciara relevanta-deciziile de speta-care isi va pastra actualitatea si dupa intrarea in vigoare a noului cod civil precum si cele mai semnificative decizii pronuntate de Curtea europeana a drepturilor omului.

Sunt aduse in atentie si tratate exhaustiv si notiuni care sunt des uzitate de publicul larg dar care sunt putin evocate in literatura juridica, precum codul numeric personal ori detalii, secrete ale meseriei, intalnite de autor in activitatea practica.

Nota. Ca urmare a modificarilor legislative survenite ulterior publicarii, autorul a actualizat unele aspecte cuprinse in lucrare. Descarcati documentul de la extras.

Detalii tehnice
Data Aparitiei27 apr. 2012
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar Pagini728
Tip copertaCarte brosata