Pachetul contine:
1. Tratat practic de insolventa - coord. Radu Bufan - 1100 pagini - data aparitiei 1 octombrie 2014
Publicat la confluenta dintre doua etape istorice in materia insolventei – deja celebra Lege nr. 85/2006 si mult asteptatul Cod al insolventei, adica noua Lege nr. 85/2014– acest tratat este rezultatul riguros al unor cercetari indelungate, al spiritului critic si mai ales al bogatei experiente practice a autorilor– magistrati, avocati si practicieni in insolventa, cei mai multi dintre ei fiind si membri ai echipei de elaborare si implementare a Codului insolventei.
2. Declansarea procedurii insolventei - Autor: Csaba Bela Nasz - 484 pagini - data aparitiei 2 octombrie
Aceasta lucrare analizeaza in profunzime modalitatile in care legiuitorul roman a inteles sa organizeze declansarea procedurii insolventei, precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o cerere introductiva formulata de oricare dintre persoanele care au calitate procesuala activa recunoscuta de lege in acest sens. Solutiile propuse sunt analizate temeinic atat prin prisma considerentelor doctrinare, cat si prin cea a unei jurisprudente bogate, fiind punctate argumentat, acolo unde este cazul, neconcordantele sau omisiunile noii legi.
3. Procedura insolventei. Actiunea in anularea actelor frauduloase- Autor: Paul Pricope - 192 pagini - data aparitiei 24 septembrie 2014
Lucrarea are ca scop prezentarea importantei actiunii in anularea actelor frauduloase incheiate de debitor in perioada suspecta, in contextul indeplinirii conforme a scopului procedurii insolventei („acoperirea pasivului debitorului aflat in insolventa”, potrivit art. 2 din Legea nr. 85/2006, respectiv „acoperirea pasivului debitorului, cu acordarea, atunci cand este posibil, a sansei de redresare a activitatii acestuia”, conform art. 2 din Legea nr. 85/2014 – „Codul insolventei”), precum si a principalelor probleme de drept procedural si material pe care le ridica, cu punerea accentului pe aspectele de natura probatorie si de interpretare a situatiilor descrise de textul normativ.
Problemele esentiale cercetate sunt abordate atat din perspectiva vechii reglementari, aplicabile inca pentru toate procedurile de insolventa aferente proceselor incepute anterior datei de 28 iunie 2014, a jurisprudentei fondate pe aceasta, cat si din perspectiva noilor dispozitii legale, atunci cand acestea au adus solutii novatoare sau nuantari fata de reglementarea anterioara.
4. Noua lege a insolventei si reglementarile anterioare. Prezentare comparativa - cu analiza principalelor elemente de noutate aduse prin Legea nr. 85/2014 - editie ingrijita deSimona Maria Milos, Andreea Deli-Diaconescu - 344 pagini - data aparitiei 1 octombrie 2014
Lucrarea de fata ofera textul noii legi privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, intr-o prezentare comparativa cu reglementarile anterioare, abrogate la data intrarii sale in vigoare. Astfel, sub fiecare articol al Legii nr. 85/2014 au fost introduse dispozitiile corespondente din vechile reglementari – din Legea nr. 85/2006 sau din celelalte acte normative: Legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc, Legea nr. 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari, Legea nr. 637/2002 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat in domeniul insolventei, O.G. nr. 10/2004 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului institutiilor de credit.