Pachetul Teoria generala a dreptului Editia 2024 contine:
1. Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I. Editia a 3-a
autor Veronica Rebreanu ; Zsolot Ilyes
ISBN/ISSN: 978-606-27-2610-2 / 320 pag / aparitie octombrie 2024
Lucrarea de fata cuprinde doar ideile primare ce stau la baza predarii disciplinei Teoria generala a dreptului in semestrul I al primului an de studiu la Facultatea de Drept. Editia a 3-a a lucrarii Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I se adreseaza si tuturor celor care sunt interesati de o familiarizare cu intelesul termenilor si conceptelor cu care opereaza sistemul nostru de drept, precum si celor care urmaresc clarificarea unor notiuni, sedimentarea altora, reamintirea unor concepte.
Intr-un curs de introducere si familiarizare a studentilor anului I cu fenomenul juridic si terminologia juridica, cu accente pe teoria normativa a dreptului, ceea ce ne intereseaza este crearea unei baze de cunostinte de maxima generalitate, cunostinte care transcend sistemul dreptului, fara a avea pretentia de a epuiza exhaustiv temele abordate, fara intentia de a oferi vreun raspuns ultim si categoric tuturor intrebarilor pe care (si) le-ar putea adresa studentul insusi.
2. Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar. Editia a 3-a
autor Veronica Rebreanu ; Zsolot Ilyes
ISBN: 978-606-27-2611-9 / 400 pag / aparitie octombrie 2024
Volumul Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar, editia a 3-a, revizuita si adaugita, adresat cu precadere studentilor din anul I de studiu la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, completeaza lucrarea Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I, editia a 3-a, revizuita si adaugita, cu scopul de a oferi reperele principale de predare-invatare-evaluare a acestei discipline.
Suportul pentru orele de seminar asigura, dincolo de acumularea cunostintelor juridice de baza, si competente de interpretare, aplicare, adaptare la situatii reale, in care informatia juridica insusita la modul teoretic este departe de a fi suficienta. Prin provocarea studentilor de a raspunde la intrebari si teste grila, prin clivajarea conceptelor si definirea termenilor si institutiilor juridice se pun bazele cristalizarii unor aptitudini de exprimare indispensabile oricarui jurist care se respecta.
La finele fiecarei teme propuse in Suportul pentru orele de seminar se afla teste si teste grila – similare celor de la examen. La orele de seminar, pe baza discutiilor, vor fi identificate, analizate si argumentate raspunsurile corecte. Motivul pentru care lipseste o anexa cu raspunsurile corecte consta in intentia de a obliga studentul sa gandeasca singur si evitarea insusirii mecanice a raspunsurilor.