Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Prezumtiile in materie civila. Prezumtiile legale absolute si prezumtiile simple

Practica judiciara
ISBN/ISSN: 978-606-522-298-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 27,90 RON
25,11 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Aflate undeva dincolo de barierele stricte ale lumii juridice, la granita dintre drept, filozofie, logica si matematica, prezumtiile intervin acolo unde proba directa a faptelor generatoare ale dreptului este greu sau chiar imposibil de facut. Acolo unde, pentru aflarea adevarului, judecatorul este nevoit sa cumpaneasca intre indicii si probabilitati.
 
   Volumul de fata, conceput ca o constructie dihotoma – prezumtii legale absolute si prezumtii simple, reprezinta continuarea studiului practic dedicat prezumtiilor ca mijloc de proba.
 
   Veti gasi aici o selectie a celor mai importante spete din jurisprudenta instantelor de toate gradele, solutionate pe baza prezumtiilor legale absolute, sistematizate pe institutii juridice: puterea lucrului judecat; nemo censetur ignorare legem; filiatia si succesiunile; dobandirea proprietatii; raspunderea civila delictuala, precum si o analiza a caracterului, conditiilor de aplicare si interdictiilor utilizarii prezumtiilor simple (judecatoresti).
 
   Sunt incluse, de asemenea, decizii ale Curtii Constitutionale, decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie date in solutionarea unor recursuri in interesul legii, precum si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului relevanta in acest domeniu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei22 iun. 2010
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini312
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR