Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Principiile cadru ale administratiei publice locale

ISBN/ISSN: 978-973-127-085-2
Pret de coperta: 25,00 RON
22,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

  Administratia publica este guvernata de cateva principii care instituie obligatia ca intreaga activitate a autoritatilor administrative sa se organizeze si sa functioneze cu respectarea stricta si riguroasa a limitelor impuse de acestea. Studiul pe care il propunem publicului, sub semnatura doamnei Madalina Voican, prezinta cele sase principii cadru ale administratiei publice locale asa cum sunt consfintite de legea cadru a administratiei publice locale L. nr. 215/2001, anume: Principiul descentralizarii, Principiul autonomiei locale, Principiul deconcentrarii, Principiul eligibilitatii, Principiul legalitatii si Principiul consultarii cetatenilor.


  Lucrarea analizeaza pe rand fiecare dintre principiile amintite mentinand o structura unitara care include: prezentarea principiului; cadrul legislativ; precizari terminologice, alte consideratii. Studiul este completat de studii de caz si exemple, teste de autoevaluare si teme de reflectie.


  Toate acestea fac ca lucrarea sa fie accesibila si utila tuturor nivelurilor de cititori, de la studentii de la specilizarile drept si stiinte administrative pana la alesii locali si functionarii publici din administratia centrala si locala.


  Autoarea ocupa functia de lector universitar, cu titlul stiintific de doctor, in cadrul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii din Craiova, titular la disciplinele didactice drept administrativ si administratie publica. Complementar activitatii universitare, d-na Madalina Voican a lucrat in proiecte interguvernamentale complexe in colaborare cu Institutul Bancii Mondiale de la Washington si Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, precum si ca manager public la Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice unde a coordonat negocierile pentru programul PAL al Bancii Mondiale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei01 oct. 2008
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini224
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 255,00 RON
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON