Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura arbitrala. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0531-5
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Elaborarea noului Cod de procedura civila a prilejuit indeplinirea cerintei deplin justificate de a se realiza o reglementare completa si convingatoare a arbitrajului, menita sa reliefeze mecanismul eficient si suplu al acestei modalitati alternative de solutionare a litigiilor.
 
Cartea a IV-a (Despre arbitraj) a noului Cod de procedura civila a urmarit sa aduca o serie de schimbari bine-venite la nivelul structurii textului legal, precum si clarificari necesare ale continutului conceptului de procedura arbitrala.

Codul de procedura civila actual se diferentiaza de vechea reglementare prin definirea arbitrajului drept o jurisdictie alternativa avand caracter privat, confirmand natura jurisdictionala a acestei proceduri. Totodata, Cartea a IV-a consacra, in premiera, un titlu distinct arbitrajului institutionalizat.
 
Reglementarea procesual-civila actuala instituie o noua filosofie in favoarea arbitrajului de drept privat, intrucat noile prevederi, dominate de spiritul liberalismului juridic, sunt mult mai adaptate exigentelor practicii actuale in privinta initierii, organizarii si desfasurarii arbitrajului.

Lucrarea Procedura arbitrala se doreste a constitui o oportunitate pentru cunoasterea detaliata si intelegerea optima a conceptelor esentiale ale arbitrajului si a tendintelor in materie, caracterizate prin accentuarea autonomizarii arbitrajului fata de instantele judecatoresti, restrangerea interventiei acestora in procedura arbitrala, corelativ cu largirea rolului arbitrilor si al institutiilor permanente de arbitraj.

Detalii tehnice
Data Aparitiei19 nov. 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini214
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si

Agenda Juristului 2020

39,00 RON 35,10 RON

Arbitrajul intern si international

Texte. Comentarii. Mentalitati
54,90 RON 49,41 RON
Indisponibila
Solutionarea alternativa a litigiilor. Medierea conflictelor

Camera preliminara. Practica judiciara

Practica judiciara
43,00 RON 38,70 RON