Lucrarea se prezinta la un inalt nivel academic si reprezinta o provocare, nu numai impotriva prejudecatilor, in contextul constitutional national actual, ci si pentru domeniile de noutate in stiinta si practica dreptului. Un domeniu de noutate, l-a constituit chiar procedura de legiferare prin acceptare tacita in cadrul procedurii parlamentare din Romania. Autoarea analizeaza temeinic acest domeniu al activitatii parlamentare, in vederea identificarii de solutii pentru ajustarea cadrului constitutional, dar si pentru adaptarea functionala corespunzatoare a regulamentelor Camerelor Parlamentului.
Prin contributia originala si calitatea stiintifica a cercetarii, prin actualitatea temei, dimensiunea practica si solutiile preconizate, cartea reprezinta un reper de neocolit pentru cunoasterea si intelegerea detaliata a procedurii parlamentare de adoptare a legii in Romania, fiind adresata atat specialistilor, cat si publicului larg interesat de acest domeniu.
Prof. univ. dr. Ioan Muraru
Din cuprinsul lurarii Procedura de legiferare prin acceptare tacita:
• procedura de legiferare prin acceptare tacita in Romania
• procedura de legiferare prin acceptare tacita in Uniunea Europeana
• adoptarea tacita a legilor, instrument al parlamentarismului rationalizat
Despre autor
Maria Luiza Manea este un practician cu bogata experienta in activitatea de avizare a actelor normative, doctor in drept constitutional al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. De-a lungul parcursului sau profesional, desfasurat in administratia publica centrala, a detinut functii publice de executie si de conducere in cadrul Consiliului Legislativ.