Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura insolventei. Deschiderea procedurii

Autor: Aurica Avram
ISBN/ISSN: 978-606-522-217-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 22,20 RON
19,94 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere
  Aceasta carte face parte dintr-o serie mai ampla de comentarii dedicate procedurii insolventei, serie deschisa cu volumele privind Raspunderea membrilor organelor de conducere si Procedura insolventei. Partea generala.

  In prima parte a lucrarii sunt analizate aspectele generale legate de notiunea si categoriile insolventei, probarea ei, mecanismul de aparitie si categorii ale acesteia.

  Partea a doua a lucrarii trateaza pe larg, cu numeroase exemple din practica instantelor judecatoresti, probleme legate de deschiderea procedurii insolventei: cererea introductiva si judecata ei, cerintele legale pentru deschiderea procedurii, hotararea de deschidere a procedurii si caile de atac impotriva ei, toate acestea analizate prin prisma modificarilor aduse legii insolventei prin Legea nr. 277/2009 pentru aprobarea O.U.G. nr. 173/2008.

  Intelegerea in mod corect a preceptelor insolventei si a conditiilor de deschidere a procedurii poate preveni impotmolirea procedurii in situatii atipice, derularea acesteia in mod netemeinic si nelegal, poate preveni caderea practicianului in tentatia exercitarii atributiilor ca intr-o afacere particulara, dincolo de limitele pozitiei publice pe care o ocupa in procedura, poate conditiona judecatorul sa aplice dreptul in sine, iar nu opinia proprie despre echitate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei23 dec. 2009
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini232
Tip copertaCarte brosata