Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimuri matrimoniale

ISBN/ISSN: 978-606-522-224-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 51,10 RON
45,95 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere
Lucrarea de fata se doreste a fi un manual de initiere in dreptul regimurilor matrimoniale, destinat nu numai studentilor masteranzi si celor de la cursurile de licenta, dar si tuturor acelora interesati sa descopere ceea ce Noul Cod civil ne ofera in aceasta materie.

In perspectiva intrarii in vigoare a Noului Cod civil, rolul practicianului in drept se va reconfigura, dat fiind ca materia insasi devine una complexa, iar solutiile prezinta neindoielnic multiple elemente de noutate. Regimurile matrimoniale vor constitui o provocare, in principal pentru notari publici si avocati, dar in egala masura si pentru celelalte profesii juridice, precum magistrati si, nu in ultimul rand, consilieri juridici din anumite sectoare de activitate.

Fara a minimaliza transformarile aduse altor mari institutii ale Codului civil, in materia regimurilor matrimoniale s-au realizat poate cele mai profunde schimbari pe care doctrina le propunea in mod repetat si pe care viata le cerea cu insistenta. Reintegrarea reglementarii relatiilor de familie in Codul civil nu constituie doar un element de tehnica legislativa, ci presupune realizarea conexiunilor cu celelalte institutii mari ale dreptului civil, precum bunurile, obligatiile sau succesiunile, in acest sens, efortul autoarelor s-a orientat in directia explicarii continutului noii reglementari, cu plusurile si minusurile ei.

In sfarsit, din ratiuni didactice, dar si pentru a face accesibila lucrarea unui public cat mai larg, aceasta a fost structurata intr-o maniera care sa permita atat accesul rapid la informatia de baza, constand in explicarea continutului vechii si noii reglementari, cat si aprofundarea anumitor aspecte, inclusiv din perspectiva legislatiei comparate care s-a dovedit a fi de o diversitate spectaculoasa si uneori deconcertanta, explicabila prin diversitatea insasi a traditiilor, moralei si mentalitatilor specifice fiecarei natiuni si care isi pun adanc amprenta asupra reglementarii raporturilor de familie.

Detalii tehnice
Data Aparitiei04 ian. 2010
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini464
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Imagine Regimurile matrimoniale conventionale in sistemul noului Cod civil roman

Regimurile matrimoniale conventionale in sistemul noului Cod civil roman

Abordare istorica, utilitarista si comparativa
60,00 RON 54,00 RON