A fost publicat cel de-al cincilea numar al Revistei de Drept Social – dreptul muncii si securitatii sociale, fondator Av. Costel Gilca, editura Rosetti International.
In acest numar au fost aboradate teme ce trateaza modificarile aduse legislatiei muncii, dar si teme referitoare la aspecte practice in domeniul relatiilor de munca.
Numarul curent al Revistei de Drept Social cuprinde urmatoarele articole:Doctrina1. Aurelian Gabriel Uluitu- Posibilitatea partenerilor sociali de a incheia un contract colectiv de munca unic la nivel national;2. Razvan Vasiliu- Termenele de contestatie a masurilor sau deciziilor emise de angajator;3. Anca-Elena Burghelea - Despre munca prin agent de munca temporara;4. Bianca Dana Scortea- Unele consideratii referitoare la concediul de odihna prin prisma jurisprudentei comunitare;5. Alina Craciunica- Studiu comparativ al ultimelor modificari ale Codului Muncii (partea a IV a);6. Cristina-Adriana Iurea- Politici de eliminare a diferentelor de remunerare dintre femei si barbati. Context european si românesc.
Jurisprudenta1. Sintagma „in vigoare” din cuprinsul dispozitiilor art. 29 alin. (1) si ale art. 31 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale;2. Respingere exceptie de neconstitutionalitate. Art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar;3. Exceptie de neconstitutionalitate. Respingere. Art. 39 alin. (2), art. 40 alin. (2) lit. a) si art. 41 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii. Obligatia de informare;4. Exceptie de neconstitutionalitate. Respingere. Art. 287 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii;5. Respingere exceptie de neconstitutionalitate. Art. 16 alin. (1) si ale art. 276 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii;6. Admitere recurs in interesul legii. Aplicabilitatea dispozitiilor art. 74 alin. (1) lit. d) din Codul muncii in situatia in care concedierea s-a dispus din motive care nu tin de persoana salariatului, in temeiul dispozitiilor art. 65 din Codul muncii, cu nota critica de Costel Gilca;7. Contestatie in anulare. Accident de munca. Incapacitate temporara de munca;8. Accident de munca. Despagubiri de deces. Salariat fara forme legale;9. Decizie de pensionare. Stagiu de cotizare. Ucenic contributie pentru asigurari sociale; 10. Raspunderea patrimoniala a angajatului. Avariere autoturism in leasing. Rate de leasing;11. Accident de munca. Calificare. Despagubiri. Prejudiciu material. Prejudiciu moral. Plata munca suplimentara.