Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Solutiile instantei de recurs in materie civila

ISBN/ISSN: 978-606-522-531-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 72,30 RON
36,12 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
Lucrarea de fata este destinata unei cercetari aprofundate a solutiilor pronuntate de instantele de recurs in materie civila, subiect deseori abordat, dar care continua sa suscite interesul atat al teoreticienilor, cat si al practicienilor dreptului. Autorul abordeaza nu numai dispozitiile Codului de procedura civila in vigoare, ci si alte acte normative – foarte numeroase, de altfel – care cuprind dispozitii speciale referitoare la recurs, precum si prevederile noului Cod de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010.

Sunt analizate amanuntit solutiile care pot fi dispuse atat in cazul in care nu se examineaza fondul recursului, cat si atunci cand sunt analizate motivele de recurs, de asemenea, motivele de casare, respectiv de modificare a hotararii atacate si dispozitiile procedurale referitoare la desfasurarea judecatii in recurs si la hotararea care se pronunta.

Comentariile sunt insotite de trimiteri la o ampla jurisprudenta a instantelor nationale, de opinii preluate din literatura de specialitate, la care autorul adera sau pe care le combate argumentat, precum si de solutii date in interesul legii, decizii ale Curtii Constitutionale si hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului in materie.
Detalii tehnice
Data Aparitiei28 iun. 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini952
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si