Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Adriana Almasan

Este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (la disciplinele: Drept civil – Drepturi reale si Teoria obligatiilor, Dreptul concurentei, Negocierea contractelor, Dinamica obligatiilor, Mecanisme de plata si garantie, Dreptul afacerilor in Uniunea Europeana, Concurenta in achizitii publice); avocat in Baroul Bucuresti; redactorul sectiunii de drept privat al periodicului Curierul Judiciar; membru in colegiul stiintific al Revistei Romane de Concurenta; co-director al Cercului de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti; directorul si fondatorul Sesiunii de Comunicari Stiintifice a studentilor si masteranzilor Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti; co-director si co-fondator al Centrului de Studii in Dreptul Concurentei; raportor national pentru Oxford Competition Law, publicatie online a Oxford University Press; expert al Uniunii Europene in dreptul concurentei (Programul PHARE pentru Institutul National al Magistraturii, formare continua); arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Printre publicatiile sale, ca autor sau coautor, amintim: Obligatiile plurale in dreptul civil si comercial (2007), Drept civil. Curs selectiv de licenta. Teste grila (2009); volumul colectiv Noul Cod civil. Comentariu pe articole (2012, respectiv 2014); Negocierea si incheierea contractelor (2013); editor-coordonator si contribuitor la volumul colectiv In honorem Corneliu Birsan (2013); Indrumar legislativ de drept civil pentru studentii in anul II de studii. Drepturi reale si obligatii (2015); volumul colectiv Europenizarea. Studii de guvernare si securitate (2015); volumul colectiv Disgorgement of Profits (2015). De asemenea, autor a zeci de articole publicate in reviste de specialitate, in domeniul dreptului civil, negocierii contractelor si dreptului concurentei.

De asemenea, a absolvit studiile doctorale cu distinctia Magna cum laude, pentru lucrarea Obligatiile plurale in dreptul civil si comercial, sub coordonarea stiintifica a acad. prof. univ. dr. Corneliu Birsan, precum si studiile post-doctorale, cu proiectul de cercetare Negocierea si incheierea contractelor, in cadrul programului „Parteneriatul universitar in cercetare – un pas inainte spre o scoala postdoctorala a viitorului”.

actualizat octombrie 2018

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina