Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Buna credinta. Vol. I Practica judiciara. Vol. II Hotarari ale CEDO

ISBN/ISSN: 978-973-1836-08-9
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 3,90 RON
3,85 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
Incidenta in cazul unor institutii de drept precum proprietatea, incheierea si executarea contractelor sau casatoria, buna-credinta reprezinta un principiu de baza al dreptului civil, fara de care nu ar fi posibila derularea in conditii normale a raporturilor dintre subiectii de drept.

Lucrarea de fata reuneste cele mai relevante solutii din practica Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cauze in care cel putin una dintre parti a fost de buna-credinta sau, dimpotriva, cand cel putin una dintre parti a incheiat un act juridic cu incalcarea drepturilor celeilalte parti sau ale unor terti.

Cele 150 de decizii sunt grupate in functie de natura actului incheiat de parti sau de calitatea partii care invoca buna-credinta si sunt insotite de note si comentarii acolo unde au intervenit modificari legislative sau unde s-a considerat ca solutia pronuntata are la baza o interpretare care nu corespunde textului de lege aplicabil.

Jurisprudenta nationala este insotita de 13 hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate impotriva Romaniei, printre care si cele mai recent publicate in Monitorul Oficial, in care s-a pus si problema bunei sau relei-credinte a partilor.

Detalii tehnice
Data Aparitiei27 sept. 2007
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini952
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare 07.02.2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare 07.02.2014

Legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, legislatie conexa, index alfabetic
17,30 RON 15,61 RON
Indisponibila
Imagine Actul unilateral in dreptul privat