Editura Hamangiu va ofera Codul de procedura civila si taxele de timbru intr-o editie de lux, pe hartie ofset, cu interiorul la doua culori, elegant si usor de citit. Cartea este tiparita intr-un format rezistent (145x205 mm), cu coperta solida si, in acelasi timp, flexibila.
Editia de fata cuprinde textul Codului de procedura civila in vigoare, actualizat la zi, iar in extras sunt redate Legea nr. 76/2012 (dispozitiile tranzitorii si de punere in aplicare a Codului de procedura civila) si Legea nr. 2/2013 privind degrevarea instantelor judecatoresti (reglementarile privind pregatirea aplicarii Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, prin care, printre altele, s-a dispus amanarea punerii in practica a anumitor dispozitii din Cod, termenul fiind prorogat, prin O.U.G. nr. 95/2016, pana la data de 1 ianuarie 2019).
Pentru ca majoritatea actiunilor si cererilor in justitie necesita achitarea unei taxe judiciare de timbru, in aceasta editie a fost inclusa si O.U.G. nr. 80/2013 care precizeaza cuantumul acestora, precum si situatiile in care actiunea sau cererea este scutita de o astfel de taxa.
Codul de procedura civila si taxele de timbru contine o tabla de materii si un index detaliat, pentru a facilita cautarea si identificarea termenilor in cuprinsul Codului.
De asemenea, sunt prezentate deciziile Curtii Constitutionale prin care a fost constatata neconstitutionalitatea unor dispozitii ale actelor normative incluse in volum, precum si deciziile in interesul legii si hotararile prealabile pronuntate de completele specializate ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Motivarile integrale ale tuturor acestor decizii pot fi consultate online la adresa http://bibliotecahamangiu.ro/.
In Codul de procedura civila si taxele de timbru, sunt indicate, cu caractere italice, si textele corespondente din reglementarile anterioare (Codul de procedura civila de la 1865, Codul civil de la 1864 – partea referitoare la probe, Codul comercial, Legea nr. 105/1992 privind raporturile de drept international privat, O.G. nr. 5/2001 privind somatia de plata sau O.U.G. nr. 119/2007 privind ordonanta de plata, toate acestea fiind abrogate la 15 februarie 2013), iar, acolo unde este cazul, se fac trimiteri la legislatia conexa.