Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Confiscarea speciala in dreptul penal

Autor: Dan Hoffman
ISBN/ISSN: 978-973-1836-77-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 9,63 RON
9,63 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
Reforma penala iminenta in sistemul juridic romanesc si aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana sunt doua din motivele care determina o reflectie aprofundata asupra institutiilor de drept penal si a rolului lor in sistemul legislativ contemporan.

Una din aceste institutii este confiscarea speciala. Vazuta initial ca o masura de siguranta si reglementata traditional in legislatia penala romana, confiscarea speciala ridica din ce in ce mai multe probleme atat in dreptul intern, cat si in reglementarile internationale. In contextul intensificarii luptei impotriva crimei organizate, a devenit imperios necesar sa se creeze instrumente juridice internationale care sa priveze retelele de infractori de produsul infractiunii. Acest deziderat nu se poate realiza fara reglementarea unui cadru juridic de cooperare in materia identificarii, indisponibilizarii, sechestrarii si confiscarii bunurilor. Un alt pas il constituie armonizarea legislatiei penale in acest domeniu prin instrumente juridice la nivelul Uniunii Europene.
Raspunzand la solicitarile internationale, Romania si-a modificat de curand reglementarile interne in materia confiscarii speciale, generalizand posibilitatea confiscarii prin echivalent. Aceasta masura, desi deosebit de importanta si utila, genereaza insa dificultati pe planul respectarii naturii juridice a institutiei confiscarii speciale ca institutie de drept penal.
 
Acestea ar fi cateva dintre considerentele care au determinat elaborarea unui studiu de amploare in domeniul confiscarii speciale, prin care se incearca a se arata daca natura juridica a confiscarii speciale corespunde noilor reglementari in domeniu, daca Romania respecta angajamentele internationale asumate in materia confiscarii speciale, daca dispozitiile interne in materie sunt suficiente pentru acoperirea tuturor situatiilor ivite in practica judiciara.

Detalii tehnice
Data Aparitiei15 apr. 2008
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini240
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 255,00 RON
-15%
In curand
Admitere INM. Admitere magistratura. Drept penal. Drept procesual penal

Admitere INM. Admitere magistratura. Drept penal. Drept procesual penal

Culegere de teste pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
50,00 RON 42,50 RON
-15%
In curand
Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile _ Teodor Manea, Giulia Sologon

Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile

Aspecte de doctrina si practica judiciara
55,00 RON 46,75 RON