Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractele de comert international

editia a 2-a revazuta si adaugita
ISBN/ISSN: 978-973-127-144-6
Pret de coperta: 40,00 RON
36,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
   Urmand traditia lucrarii Calauza juristului, aparuta in anul 1956 sub coordonarea regretatului academician Tudor R. Popescu, lucrarea de fata se doreste a fi un indrumar pentru cei care incheie contracte de comert international, un instrument de lucru util tuturor economistilor, comerciantilor si practicienilor dreptului.
    Autorii au incercat sa redea cele mai importante aspecte care trebuie sa fie avute in vedere la incheierea unui contract de comert international.
   Dupa o analiza a caracteristicilor comune ale contractelor de comert international, autorii au tratat contractul cu cea mai frecventa utilizare in practica, respectiv contractul de vanzare-cumparare, aplecandu-se cu atentie asupra regulilor Incoterms.
    Au fost analizate si alte contracte, pentru care s-a considerat ca sunt necesare dezvoltarii teoretice (contractele de gaj, leasing, lease-back, know-how, factoring, engineering), oferindu-se si modele pentru contractele de leasing, know-how si factoring.
   Pentru contractele cu o frecventa relativ mai restransa in activitatea majoritatii comerciantilor romani (export instalatii complexe, import materii prime, service, navlosire etc.), autorii au preferat prezentarea sistematizata a tuturor clauzelor, cu explicarea consecintelor inserarii ori dupa caz-a omisiunii acestora.
    In fine, lucrarea se incheie cu o prezentare a arbitrajului comercial international, modalitate de solutionare a litigiilor contractuale adesea mult mai eficienta decat judecata in fata unor instante statale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei09 apr. 2009
Numar pagini372
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Drept civil. Contractele speciale
Indisponibila
Imagine Legea nr. 302/2004

Legea nr. 302/2004

jurisprudenta, decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., documente europene
9,60 RON 9,63 RON