Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de asociere in participatiune

ISBN/ISSN: 978-973-127-174-3
Pret de coperta: 25,00 RON
22,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii "Titu Maiorescu" si ale revistelor "Dreptul" si "Palatul de Justitie" pe anul 2009, a obtinul PREMIUL SPECIAL

   Lucrarea de fata apare in momentul in care dezvoltarea afacerilor in modalitatea asocierii in participatiune cunoaste un ascendent deosebit, iar studiile doctrinare sunt relativ putine si punctuale. Ea isi releva importanta nu numai datorita contextului in care apare, ci mai ales pentru ca se bizuie pe o extrem de bogata jurisprudenta, citata cu generozitate de autori.
   O nota aparte este conferita de studiul comparativ al relatiilor din cadrul asocierii in participatiune si din cadrul altor forme de asociere, precum - de pilda - societatile comerciale sau parteneriatul public-privat.
   Experienta in activitatea juridica a autorilor, judecatori si avocati, si-a pus amprenta pe stilul pragmatic al lucrarii, pe analizele efectuate si pe modul in care au fost selectate si redate solutiile jurisprudentiale.
   Putem spune ca se acopera un gol in cercetarea juridica romaneasca si - totodata - se ofera un instrument util de lucru practicienilor dreptului si comerciantilor.

Dr. Adrian Severin
Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International

Detalii tehnice
Data Aparitiei10 mai 2009
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini264
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Legea societatilor comerciale nr 31/1990. Analize si comentarii pe articole

Legea societatilor comerciale nr 31/1990. Analize si comentarii pe articole

editia a 2-a revazuta, adaugita si actualizata
14,40 RON 99,70 RON
Indisponibila
Imagine Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Aplicarea in timp a Codului civil. Dreptul de proprietate. Actul juridic civil. Raspunderea civila delictuala. Prescriptia extinctiva si decaderea. Contracte speciale. Dreptul de mostenire
86,70 RON 78,03 RON