Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept comercial. Introducere. Persoana fizica. Persoana juridica

Autor: Sorana Popa
ISBN/ISSN: 978-606-673-386-1
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Rezerva cartea si noi o livram cand intra in stoc
Descriere

Lucrarea Drept comercial. Introducere. Persoana fizica. Persoana juridica prezinta evolutia unor institutii si a dreptului comercial ca ramura de drept, dar si ca disciplina de studiu, in contextul evolutiei dreptului privat roman dupa adoptarea si intrarea in vigoare a Codului civil actual.

Este prezentata, in acest context, in afara elementelor generale ale activitatii comerciale, o institutie esentiala pentru dreptul comercial, si anume aceea a profesionistilor sau, cum se retine in lucrarile de specialitate, a profesionistilor-comercianti.

Studiul urmareste sa prezinte categoriile de profesionisti care desfasoara activitati de productie, comert ori prestari servicii – persoane fizice si persoane juridice -, precum si obligatiile profesionale ale acestora in contextul modificarilor intervenite in legislatia speciala. De asemenea, un loc important este rezervat in cadrul lucrarii societatilor comerciale.

Intrucat sunt prezentate nu numai aspecte teoretice, ci si exemple din jurisprudenta si modele de acte constitutive, lucrarea este deopotriva utila atat studentilor, cat si practicienilor dreptului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei28 iul. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini256
Tip copertaCarte brosata