Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea generala, editia a 3-a

Autor: Traian Dima
ISBN/ISSN: 978-606-678-970-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 99,00 RON
89,10 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Cursul prof. univ. dr. Traian Dima, ajuns la editia a 3-a, abordeaza materia dreptului penal – partea generala potrivit noului Cod penal, intrat in vigoare la 1 februarie 2014. Lucrarea analizeaza principalele institutii de drept penal, urmand, de regula, structura partii generale a Codului. Sunt tratate legea penala si limitele ei de aplicare, infractiunea, cauzele justificative si cauzele de neimputabilitate, formele infractiunii intentionate dupa fazele de desfasurare, unitatea si pluralitatea de infractiuni, savarsirea infractiunii prin cooperarea mai multor persoane, pedepsele si individualizarea acestora, masurile de siguranta, sanctiunile aplicabile infractorilor minori, raspunderea penala a persoanei fizice si a celei juridice, cauzele care inlatura sau modifica executarea pedepsei si cauzele care inlatura consecintele condamnarii.

Cartea este scrisa intr-un stil accesibil, dar se remarca, in acelasi timp, printr-un bogat aparat bibliografic si prin numeroase exemple din jurisprudenta. Se constituie, astfel, intr-un foarte util instrument de lucru atat pentru studentii care iau pentru prima data contact cu partea generala a dreptului penal, cat si pentru candidatii la examenele de admitere in profesie (cu precadere, magistratura si avocatura), practicieni si alti specialisti ai dreptului penal.

Autorul a primit in anul 2012 premiul „Vintila Dongoroz” din partea Uniunii Juristilor din Romania pentru contributia adusa la elaborarea lucrarii „Noul Cod penal – comentat”. Si in cursul de fata domnul prof. univ. dr. Traian Dima demonstreaza un inalt nivel academic, o foarte buna cunoastere atat a notiunilor stiintifice imuabile, cat si a dreptului penal pozitiv.

Detalii tehnice
Data Aparitiei12 mai 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini864
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile _ Teodor Manea, Giulia Sologon

Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile

Aspecte de doctrina si practica judiciara
55,00 RON 46,75 RON
-15%
In curand
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
45,00 RON 38,25 RON