Executarea silita prin poprire

ISBN/ISSN: 978-973-1836-29-4
Editura: Hamangiu
versiunea tiparita
18,30 ron
Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
versiunea digitala

Poprirea reprezinta una din formele executarii silite folosite tot mai des in stingerea creantelor, nu numai ca urmare a caracterului sau accesibil, dar si ca urmare a avantajelor pe care le ofera creditorului, intrucat, de regula, pe aceasta cale se urmareste salariul sau alte sume periodice asimilate lui, care, spre deosebire de alte valori patrimoniale, nu poate fi sustras de la urmarire, riscul de a nu se realiza creanta fiind mult mai redus.

Cartea reprezinta prima analiza practica a institutiei popririi din literatura juridica a ultimilor 60 de ani, pornind de la importantele modificari legislative aduse executarii silite, prin care a fost redefinit in mare masura cadrul legal si a fost eficientizata activitatea din aceasta faza a procesului civil.

Problemele intalnite in acest domeniu sunt comentate din perspectiva practicianului, opiniile exprimate in doctrina sunt prezentate succint, impreuna cu solutiile jurisprudentiale relevante atat din dreptul national, cat si din dreptul comparat.

Autorul examineaza procedura popririi reglementata de Codul de procedura civila, comparativ cu procedura executarii creantelor fiscale, avand in vedere urmatoarele aspecte:
•    Notiunea si caracterele juridice ale popririi
•    Raportul juridic al popririi
•    Obiectul popririi
•    Conditii cu privire la creanta urmarita prin procedura popririi
•    Infiintarea popririi
•    Procedura judiciara a popririi
•    Contestatia la executarea prin poprire
•    Executarea popririi

Lucrare are la baza o teza de doctorat sustinuta sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Les

detalii
De acelasi autor - Ion Rebeca

Legea pensiilor comentata si adnotata

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii – prezentare comparativa
130,00 ron 78,00 ron
WhatsApp Phone