Lucrarea Legislatie notariala a fost conceputa ca un instrument de baza, de informare si de orientare intr-un domeniu aflat intr-o continua crestere, formare si trans-formare.
In acest sens, volumul Legislatie notariala reprezinta, pe de o parte, pasaportul legislativ de trecere in profesia de notar, deoarece se adreseaza in primul rand celor care se pregatesc pentru sustinerea examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar, urmand indeaproape liniile tematicii si bibliografiei pe care candidatul trebuie sa le respecte. Pe de alta parte, constituie si o linie de pornire pentru cei care se pregatesc pentru examenul de definitivat, pentru studentii facultatilor de drept sau pentru profesionistii interesati de dreptul notarial, care pot regasi in cuprinsul cartii, pe langa actele normative mentionate in tematica si bibliografia examenului sau concursului privind dobandirea calitatii de notar stagiar, si alte acte strategice in domeniu.
Ca elemente de noutate fata de editia anterioara, pe langa modificarile aduse Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 prin Legea nr. 38/2020 si Codului silvic prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 104/2020, in Legislatie notariala editia 2020 au fost incluse Legea nr. 39/2020 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale al notarilor publici din Romania, precum si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si Normele sale de aplicare, adoptate prin Hotararea Guvernului nr. 1375/2006.
Legislatie notariala este tiparita in format A5 (145x205 mm), pe hartie ofset.