Masurile asiguratorii in procesul penal

ISBN/ISSN: 978-606-27-2682-9
Editura: Hamangiu
versiunea tiparita
250,00 lei
IN STOC
Poti ridica din librarii.
versiunea digitala

Lucrarea Masurile asiguratorii in procesul penal isi propune o abordare interdisciplinara a acestei institutii juridice, realizata nu doar din perspectiva formalista a dreptului procesual penal, ci si din cea a interconexiunilor sale cu celelalte ramuri ale dreptului pozitiv (dreptul procesual civil, dreptul civil, dreptul familiei, dreptul fiscal, dreptul comercial, dreptul proprietatii intelectuale) ori cu discipline auxiliare ale acestuia (istoria generala a dreptului, epistemologia juridica, filosofia dreptului, legistica formala, lingvistica juridica, psihologia juridica).

Pe parcursul redactarii cartii au fost analizate pozitia evolutiva a doctrinei juridice in materia masurilor asiguratorii, jurisprudenta relevanta a instantei supreme si, cu predilectie, a instantelor de pe raza municipiului Bucuresti, precum si cea a Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii Constitutionale, avand un rol esential in conturarea fizionomiei acestor masuri procesuale si in determinarea criteriilor de evaluare a proportionalitatii lor cu scopul urmarit.

Scopul primordial al lucrarii Masurile asiguratorii in procesul penal il reprezinta oferirea unui instrument util atat organelor judiciare in activitatea de infaptuire a justitiei penale, cat si legiuitorului roman, in vederea ameliorarii grabnice a reglementarii acestor masuri procesuale.

„Dimensiunea prezentei carti este, cu siguranta, primul aspect impresionant. In situatia de fata, aceasta arata analiza atenta a problematicii tratate, in profunzime, pe care o realizeaza autorul. La fel de impresionante sunt si numarul si intinderea notelor de subsol folosite, ceea ce ofera o informatie cat mai detaliata despre masurile asiguratorii (si nu numai), dar – as putea adauga – reprezinta si un veritabil compendiu bibliografic pentru cei interesati de subiectele aflate in legatura directa cu aceste masuri procesuale sau care sunt doar conexe materiei. Lucrarea reprezinta, fara indoiala, cea mai ampla cercetare in materia masurilor asiguratorii din doctrina noastra nu doar din perspectiva intinderii, ci si a profunzimii analizei efectuate – si, fie si numai din acest motiv, nu poate lipsi din biblioteca juristilor care se intalnesc, chiar tangential, cu aceste masuri procesuale.”

Conf. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

detalii
WhatsApp Phone