Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Noul Cod penal - comentat prin raportare la Codul penal anterior

ISBN/ISSN: 978-606-678-932-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 120,30 RON
48,16 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Comentariile noului Cod penal raportat la Codul penal anterior explica elementele de diferentiere dintre noua lege penala si legea penala anterioara, precum si consecintele practice ale acestora, examineaza in mod detaliat institutiile noi, anticipeaza problemele de drept care ar putea fi ridicate in practica si prezinta opinia argumentata a autoarelor cu privire la rezolvarea lor.

In cadrul comentariilor privitoare la Partea generala a noului Cod penal, se pune accentul asupra institutiilor noi – sistemul zilelor-amenda, renuntarea la aplicarea pedepsei si amanarea aplicarii pedepsei. In acelasi timp, este abordata in mod detaliat institutia confiscarii extinse.

In cadrul comentariilor privitoare la Partea speciala a noului Cod penal, un spatiu amplu este rezervat infractiunilor contra persoanei, infractiunilor contra patrimoniului, precum si infractiunilor de coruptie si de serviciu.

Alaturi de elementele de diferentiere dintre noua si vechea lege penala, lucrarea include jurisprudenta Curtii Constitutionale si a Curtii Europene a Drepturilor Omului, relevanta, din perspectiva autoarelor, pentru aplicarea dispozitiilor noului Cod penal.

Detalii tehnice
Data Aparitiei29 mar. 2014
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini1008
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si