Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raspunderea contractuala in materie civila si comerciala

ISBN/ISSN: 978-606-522-154-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 27,94 RON
25,14 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Contractul, ca izvor de drepturi si obligatii, reprezinta actul juridic cu implicatiile cele mai frecvente si importante in viata noastra de zi cu zi. În acest secol al vitezei, in care toate raporturile, fie intre persoane fizice ca necomercianti, cat si intre persoane fizice sau juridice in calitate de comercianti, se desfasoara intr-un ritm foarte alert, forma contractului si continutul acestuia sunt mult simplificate, uneori chiar neglijate.

Aceasta carte a fost conceputa ca un scurt indrumar pentru practicienii dreptului, precum si pentru orice persoana care incheie un contract. Cunoscand conditiile in care se poate angaja raspunderea contractuala, partea interesata va putea include in cuprinsul contractului clauze menite sa asigure repararea cat mai satisfacatoare a prejudiciului, cu respectarea, totodata, a limitelor legale.    

Sunt analizate succint problemele teoretice esentiale, controversate si recent actualizate, precum si solutii jurisprudentiale menite sa ilustreze aplicarea practica a prevederilor legale referitoare la conditiile angajarii raspunderii contractuale, limitele conventiilor de modificare a raspunderii contractuale, cauzele care inlatura aceasta raspundere, precum si modalitatea de evaluare a daunelor-interese si posibilitatea cumularii acestora cu alte tipuri de despagubiri.

Un capitol distinct al acestei lucrari prezinta institutia daunelor cominatorii si efectele juridice ale acestora, tocmai pentru a evita orice confuzie care s-ar putea crea intre aceste tipuri de daune si daunele-interese din cadrul raspunderii contractuale. De asemenea, un capitol separat este destinat prezentarii pe scurt a raspunderii contractuale pentru fapta altuia, cu implicatiile directe pe care le presupune raspunderea medicala in dreptul romanesc.    

Detalii tehnice
Data Aparitiei22 iul. 2009
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini280
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-40%
Indisponibila
Imagine Validarea popririi. Practica judiciara

Validarea popririi. Practica judiciara

Practica judiciara
24,09 RON 14,45 RON
Indisponibila
Imagine Drept civil. Obligatiile. Contractul
-40%
Indisponibila
Imagine Actiunile civile si taxele judiciare de timbru

Actiunile civile si taxele judiciare de timbru

Legea nr. 146/1997 comentata
52,98 RON 31,79 RON
DE ACELASI AUTOR

Contencios administrativ. Raspunderea patrimoniala a autoritatii publice si a functionarului public responsabil. Practica judiciara

Raspunderea patrimoniala a autoritatii publice si a functionarului public responsabil. Practica judiciara
27,94 RON 25,14 RON
Indisponibila
Imagine Taxe si impozite