Lucrarea nu este pestele pe care înteleptul îl da celor flamânzi ca sa-si sature foamea o singura data, ci o lectie de pescuit pentru ca beneficiile sa fie pe termen lung. Am extrapolat proverbul chinezesc în lumea afacerilor de astazi, în care autorii propun solutii reale si viabile, adaptate mediului de business care traverseaza o perioada delicata, despre al carei epicentru analistii macro-economici nu stiu daca s-a produs înca. Tocmai de aceea, lucrarea "Solutii fiscale în perioade de criza" este un instrument de lucru sine qua non pentru managerul roman, nici foarte tehnicista, dar nici "romantica" - asa cum spunea Alan Greenspan despre bancherii americani care au declansat seismul financiar.
Andrei Cristea
Project Manager & TV Presenter Money Channel
"Recomand cu mare placere aceasta lucrare care constituie, în mod evident, o noua forma de abordare practica a problemelor într-un mediu economic instabil precum cel din România.
Lucrarea reprezinta un praxis complet cu privire la cele mai importante probleme care influenteaza decizia de business în situatii de criza si nu numai. Pornind de la tema centrala a planificarii fiscale înca din faza de start-up, lucrarea ofera o imagine de ansamblu asupra aspectelor de natura juridica si fiscala privind formele de organizare a afacerilor.
Conceptia autorilor porneste de la premisa ca succesul unei afaceri nu consta doar în reducerea costurilor fiscale, ci, mai ales, în alegerea formelor prielnice de manifestare. Nu în ultimul rând, autorii trateaza într-un mod agregat tema restructurarii afacerilor ca etapa normala de evolutie, dând astfel solutii practice la probleme precum afilierea la un grup de companii sau chiar la vânzarea ori închiderea afacerilor.
Lucrarea nu-si propune sa se substituie unei relatii permanente si utile a mediului de afaceri cu consultantii, asa cum, de altfel, arata chiar autorii în partea finala, însa, gasirea unei solutii corecte depinde în mare parte de identificarea corecta a problemelor cu care se confrunta managementul societatii.
Usurinta utilizarii acestui praxis este data, pe de o parte, de folosirea unui limbaj comun managementului operativ (în ciuda background-ului de exceptie a autorilor), cât si de prezentarea comparativa a diverselor situatii analizate, astfel ca si la o simpla lectura poate fi întrezarita o solutie."
Aurelian Opre
Consultant de afaceri
si Redactor-sef la revista Monitorul Fiscalitatii Internationale