Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria actului juridic civil

ISBN/ISSN: 978-606-27-0886-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 30,00 RON
21,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Actul juridic civil, institutie fundamentala a dreptului privat, reprezinta baza raporturilor juridice intre subiectii de drept, cunoasterea si intelegerea temeinica a caracteristicilor acestuia prezentand, din acest motiv, o importanta deosebita.

In lucrarea Teoria actului juridic civil sunt expuse particularitatile actului juridic civil, acesta fiind definit, clasificat, si analizat prin prisma obiectului, a modalitatilor de care poate fi afectat, precum si a efectelor pe care le produce. Pentru o mai buna aprofundare a notiunii de act juridic civil, sunt examinate si conditiile de validitate, de fond sau de forma, pe care trebuie sa le respecte, precum si sanctiunea nerespectarii acestora, respectiv nulitatea.

In completarea notiunilor teoretice, autoarea propune un sistem de verificare a cunostintelor bazat pe aplicatii practice, introdus la finalul lucrarii si anume zece teste de tip grila, concepute dupa modelul concursurilor nationale de accedere in profesiile juridice si a examenelor de licenta.

In urma parcurgerii prezentei lucrari, studentii, principalii beneficiari, vor dispune de notiunile de baza necesare intelegerii institutiei actului juridic civil.

Detalii tehnice
Data Aparitiei26 iul. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini296
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si