Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Actele Unirii

ISBN/ISSN: 978-606-27-1256-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 50,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

In perioada 18-28 octombrie 2018, municipiul Targu Mures a gazduit o serie de conferinte, expozitii, concerte si concursuri, grupate sub genericul „100 de ani in 10 zile”. Volumul de fata reuneste o parte a comunicarilor prezentate in cadrul a doua dintre aceste conferinte, respectiv „Actele Marii Unirii” si „100 de ani de istorie militara”.

Veti regasi in acest volum, structurata in trei mari sectiuni – I. Marea Unire. Istorii si istorisiri, II. Constructii identitare si procese de modernizare in perioada interbelica, III. Reflectii si perceptii contemporane. Romania dupa 1948 – o colectie de studii diverse si interesante, care va pot ajuta sa va formati sau, dupa caz, sa va completati propria perspectiva cu privire la impactul si consecintele acestui eveniment deosebit in alcatuirea statului roman, in diferite sectoare ale societatii romanesti si chiar in viata locuitorilor Romaniei Mari, in ultimii 100 de ani.

Colectivul de autori:

Mihaela ALBU - Profesor univ. dr., Universitatea din Craiova (1975-2010), Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Jurnalism, Bucuresti (2010-2012).

Sonia-Doris ANDRAS - Doctorand, London College of Fashion, University of the Arts.

Antoniu-Ioan BERAR - Doctorand, Scoala Doctorala de Litere, Stiinte Umaniste si Aplicate, U.M.F.S.T. Targu Mures.

Iulian BOLDEA - Profesor universitar doctor, Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie din Targu Mures; cercetator stiintific, Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Sincai” al Academiei Romane.

Maria COSTEA - Dr., cercetator la Institutul de Cercetari Socio-Umane "Gheorghe Sincai" din Tirgu-Mures al Academiei Romane.

Marius-Dumitru CRACIUN - General de brigada (rez.), doctor in stiinte militare si informatii, profesor asociat la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie Targu Mures.

Lucretia DOGARU - Profesor universitar dr., Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie, Targu Mures.

Lucian DRAGHICI - Cercetator la Arhivele Militare Nationale Romane.

Corina HATEGAN - Cercetator stiintific, dr., Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Sincai”, Targu Mures.

Narcis-Mihai MARTINIUC - Asistent de cercetare,  Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Sincai”, Targu- Mures.

Roxana MIHALY - Doctor, Cadru didactic asociat UMFST, Targu Mures; cercetator la Centrul de Cercetare si Strategii Regionale.

Marcela MILASAN (casatorita BERAR) - Doctoranda, Scoala Doctorala de Litere, stiinte Umaniste si Aplicate, U.M.F.S.T. Targu Mures.

Silviu B. MOLDOVAN (coord.) - Seful Serviciului Cercetare, Editare la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii; Cercetator stiintific I, dr., Centrul de Istorie si Civilizatie Europeana; presedintele Centrului de Studii Regionale si Pluraliste „Transilvania”.

Daciana Mihaela NATEA - Lect. univ. dr., Directorul Departamentul de Istorie si Stiinte Politice, Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie din Targu Mures.

Eugeniu NISTOR - Lect. univ. dr., UMFST, Targu Mures si cercetator stiintific la Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Sincai” al Academiei Romane.

Cristina PREUTU (coord.) - Lect. univ. dr., Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Mircea Dumitru PROZAN - Doctor, profesor la Colegiul National „Mihai Eminescu”, Targu Mures.

Lucian SACALEAN - Lect. univ. dr. Facultatea de Stiinte si Litere, Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie, Centrul de Cercetare si Strategii Regionale.

Cornel SIGMIREAN (coord.) - Prof. univ. dr., Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie Targu Mures.

Eugen Dorin SPATARU - Plutonier adjutant jandarm la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Arad, licentiat in drept si stiinte economice.

Corina TEODOR - Conf. univ. dr., Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie, Targu Mures.

Nicolae TESCULA - Dr., director al Muzeului de Istorie Sighisoara.

Liviu TARANU - Dr., consilier superior la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei30 nov. 2018
Categorie generalaVariae
Numar pagini376
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata