Lucrarea „Audierea martorilor in procesul penal” este structurata, si in aceasta a 2-a editie, intr-o conceptie unitara si intr-o succesiune logica in zece capitole (un capitol in plus fata de prima editie) divizate pe sectiuni, reusind astfel sa surprinda in intregime segmentele problematicii pe care o ridica in cadrul procesului penal activitatea de audiere a martorilor. Fata de procesul civil, unde martorul este audiat numai in fata instantei de catre un judecator, in procesul penal acelasi martor, in foarte multe situatii, este audiat atat de procuror (in faza de urmarire penala), cat si de un judecator (in faza judecatii).
Alegerea tematicii are legaturi cu cariera de peste 25 de ani desfasurata de autor, in calitate de procuror. Autorul a imbinat insa activitatea practica si cu unele activitati teoretice de cadru didactic asociat la Facultatea de stiinte si inginerie Alexandria, apartinand de Universitatea „Valahia” din Tirgoviste.
Atat in plan teoretic, cat si in planul activitatii organelor judiciare, tematica lucrarii prezinta evidente elemente de noutate.
Analiza activitatii de audiere a martorilor in procesul penal este abordata de autor, in primul rand, din perspectiva tacticii criminalistice, adica a anchetei penale, avand din punct de vedere stiintific si multiple valente interdisciplinare – de psihologie judiciara, drept penal, drept procesual penal, criminologie. In anumite privinte, studiul are si un caracter practic aplicativ, adresandu-se atat teoreticienilor, cat si practicienilor.