Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Audierea martorilor in procesul penal. Editia a 2-a

Procedee tactice. Practica judiciara. Formulare pentru audiere
Autor: Dan Botez
ISBN/ISSN: 978-606-673-923-8
Pret de coperta: 50,00 RON
45,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea „Audierea martorilor in procesul penal” este structurata, si in aceasta a 2-a editie, intr-o conceptie unitara si intr-o succesiune logica in zece capitole (un capitol in plus fata de prima editie) divizate pe sectiuni, reusind astfel sa surprinda in intregime segmentele problematicii pe care o ridica in cadrul procesului penal activitatea de audiere a martorilor. Fata de procesul civil, unde martorul este audiat numai in fata instantei de catre un judecator, in procesul penal acelasi martor, in foarte multe situatii, este audiat atat de procuror (in faza de urmarire penala), cat si de un judecator (in faza judecatii).

Alegerea tematicii are legaturi cu cariera de peste 25 de ani desfasurata de autor, in calitate de procuror. Autorul a imbinat insa activitatea practica si cu unele activitati teoretice de cadru didactic asociat la Facultatea de stiinte si inginerie Alexandria, apartinand de Universitatea „Valahia” din Tirgoviste.

Atat in plan teoretic, cat si in planul activitatii organelor judiciare, tematica lucrarii prezinta evidente elemente de noutate.

Analiza activitatii de audiere a martorilor in procesul penal este abordata de autor, in primul rand, din perspectiva tacticii criminalistice, adica a anchetei penale, avand din punct de vedere stiintific si multiple valente interdisciplinare – de psihologie judiciara, drept penal, drept procesual penal, criminologie. In anumite privinte, studiul are si un caracter practic aplicativ, adresandu-se atat teoreticienilor, cat si practicienilor.

Detalii tehnice
Data Aparitiei14 dec. 2016
Categorie generalaJurisprudenta
Numar Pagini344
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Imagine Audierea martorilor in procesul penal
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
45,00 RON 40,50 RON
NOU
Recursul in casatie in procedura penala romana-Versavia Brutaru

Recursul in casatie in procedura penala romana

Repere istorice. Actualitate
45,00 RON 40,50 RON