Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie penala, Anul II, 2013

ISBN/ISSN: 2285-4495
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 38,53 RON
34,68 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Cooperarea judiciara internationala in materie penala reprezinta un domeniu de maxima actualitate, care deja s-a impus cu pregnanta intr-un context infractional transfrontalier foarte extins.

In 1997, la nivelul Uniunii Europene, in vederea facilitarii cooperarii judiciare intre statele membre, a fost creata Reteaua Judiciara Europeana, formata din puncte de contact desemnate de statele membre, care asista judecatorii si procurorii locali in realizarea contactului direct cu omologii lor din celelalte state membre. In anul 2001 a fost infiintata in Romania Reteaua Judiciara Romana in materie penala, compusa din judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ai curtilor de apel si procurori de la parchetele de pe langa aceste instante, precum si din personal din cadrul directiei de specialitate a Ministerului Justitiei.

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie penala – revista anuala aflata la cel de-al doilea numar – are ca scop atat asigurarea unei mai bune cunoasteri a activitatii membrilor Retelei, dar si intelegerea aprofundata a mecanismelor de cooperare internationala in materie penala (extradarea, mandatul european de arestare, preluarea urmaririi si preluarea judecatii, recunoasterea hotararilor penale straine, transferul persoanelor condamnate, recunoasterea si executarea sanctiunilor pecuniare, comisia rogatorie internationala etc.). De asemenea, avand in vedere faptul ca sunt prezentate opiniile magistratilor de la toate curtile de apel nationale, cat si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se incearca astfel unificarea practicii judiciare in materie.

Revista este structurata in doua parti – una teoretica si alta practica –, furnizand astfel informatii utile atat magistratilor si personalului de specialitate chemat sa aplice dispozitiile legale in materie, dar si tuturor celor implicati in diverse proceduri care se desfasoara in acest domeniu.

Mariana Radu (coordonator)

Detalii tehnice
Data Aparitiei25 sept. 2014
Categorie generalaPeriodice
Numar Pagini272
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod Penal. Noul Cod de procedura penala 7.01.2014

Noul Cod Penal. Noul Cod de procedura penala 7.01.2014

actualizat 7 ianuarie 2014
17,30 RON 15,61 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE