Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Buna credinta in jurisprudenta romana si europeana

Autor: Adriana Pena
ISBN/ISSN: 978-606-27-1426-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 119,99 RON
108,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Scopul elaborarii acestui studiu a fost acela de a veni in sprijinul practicienilor din domeniul juridic prin adunarea intr-un volum a unei jurisprudente relevante cu privire la conceptul de buna-credinta si efectele acesteia pe taramul raporturilor juridice. Partea de teorie nu realizeaza o cercetare exhaustiva a bunei-credinte ci sintetizeaza principiile si regulile acesteia astfel cum au fost conceptualizate in literatura de specialitate.

Avand in vedere dimensiunea filosofica a ideii de buna-credinta, manifestarea ei in toate planurile existentei noastre, nu doar in plan juridic, fiecare capitol incepe cu un motto ales astfel incat sa surprinda insemnatatea si valoarea comportamentului uman.

Chiar daca unele hotarari prezentate sunt dinainte de aparitia noului Cod civil, situatiile de fapt cuprinse in spete sunt de actualitate, se pot reintalni in practica, asa incat am considerat necesara introducerea la inceputul fiecarui capitol a unor scurte consideratii teoretice care sa arate efectele bunei-credinte in lumina reglementarilor actuale.

Detalii tehnice
Data Aparitiei23 iun. 2020
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini782
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata