Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Clauzele abuzive in contractele de credit

Practica judiciara
Autor: Adriana Pena
ISBN/ISSN: 978-606-27-0903-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 59,00 RON
41,30 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Participarea la viata economica inseamna si incheierea de contracte de catre cetateni, iar aceasta presupune, de cele mai multe ori, cunostinte juridice.

Lipsa acestor cunostinte juridice prejudiciaza uneori consumatorii de anumite drepturi si obligatii. Legea nr. 193/2000 a transpus in dreptul intern Directiva Consiliului 93/13/CEE privind clauzele abuzive in contractele de credit.

Cele doua programe comunitare privind protectia consumatorului si politica de informare, au subliniat importanta protejarii consumatorului in ceea ce priveste clauzele contractuale abuzive. Astfel, la nivel european s-a stabilit ca „persoanele care achizitioneaza bunuri si servicii ar trebui protejate impotriva abuzului de putere de catre vanzator sau furnizor, mai ales impotriva contractelor de adeziune si impotriva excluderii abuzive a unor drepturi esentiale in contracte.”

In contexul economic actual in care contractele de credit constituie o categorie de contracte frecvent intalnita, practica judiciara pe acest subiect are o mare insemnatate, fiind esentiala pentru cunoasterea diferitelor abordari si interpretari ale legii.

Scopul acestei lucrari a fost de a oferi practicienilor dreptului un instrument de lucru care sa permita o documentare rapida si obiectiva asupra interpretarii si aplicarii legislatiei in materia clauzelor abuzive in contractele de credit.

Detalii tehnice
Data Aparitiei28 iul. 2017
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini500
Tip coperta145 * 200 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si