Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor de contencios administrativ si fiscal

Autor: Andrei Pap
ISBN/ISSN: 978-606-673-800-2
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

In ultimii ani, multi dintre noi aflam din mass-media despre anumite solutii „fara precedent in justitia romaneasca”, insa pe moment foarte putini cunoastem care a fost adevarata stare de fapt prezentata instantelor de judecata investite cu solutionarea cauzelor, dar mai ales considerentele pe care se fundamenteaza solutiile instantelor cu pricina.

Litigiile de contencios administrativ si fiscal au suscitat mereu un interes aparte, probabil si pentru ca instantele competente sunt chemate sa transeze raporturi juridice nascute in relatia stat-particular, iar jurisprudenta nationala ne-a surprins, intr-adevar, cu unele solutii de-a dreptul inedite, motiv pentru care am considerat ca ar fi benefic sa concepem aceasta culegere in cadrul careia sa prezentam cele mai interesante hotarari judecatoresti ale instantelor de contencios administrativ si fiscal, pronuntate in perioada 2011-2015.

Am inteles sa structuram prezenta lucrare in doua parti, in prima parte fiind rezumate hotarari prin care instantele judecatoresti au dispus anularea si/sau suspendarea unor acte administrative, fie cu caracter individual, fie cu caracter normativ, respectiv au obligat paratele-autoritati publice sa efectueze anumite operatiuni administrative. In a doua parte, dedicata contenciosului fiscal, am rezumat hotarari judecatoresti prin care s-a dispus anularea si/sau suspendarea unor acte administrative fiscale si, in anumite cazuri, obligarea organelor fiscale la restituirea unor taxe/impozite percepute contribuabililor in mod nelegal, iar calitatea motivarii solutiilor surprinde, putem spune, in cel mai placut mod.

Detalii tehnice
Data Aparitiei18 apr. 2016
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini280
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON