La nivel de structura, prezenta monografie-culegere cuprinde 8 capitole (I. Contestatia la tabelul preliminar; II. Contestatia la cererea de deschidere a procedurii insolventei; III. Contestatia la tabelul definitiv de creante; IV. Contestatia impotriva masurilor administratorului judiciar; V. Contestatia la raport si plan. Raportul asupra fondurilor obtinute din lichidare si planul de distribuire intre creditori; VI. Contestatia impotriva propunerii de valorificare de bunuri; VII. Contestatia impotriva desemnarii administratorului judiciar; VIII. Contestatia impotriva deciziei comitetului creditorilor). Fiecare capitol contine o parte teoretica si una practica, ce consta intr-o serie de hotarari ale instantelor din Romania.
Scopul acestei lucrari este oferirea unui sprijin tuturor celor care se confrunta cu aceste situatii. Lucrarea Contestatiile in procedura insolventei este structurata eficient si intr-un mod cat mai practic, pentru ca informatia sa fie in orice moment la indemana cititorului.
In cadrul acestei monografii-culegeri se vor regasi termenii din domeniul procedurii insolventei, explicati intr-un mod cat mai elaborat si exemplificati in situatii uzuale, acestia fiind sustinuti de o parte practica, printr-o jurisprudenta relevanta. Fiecare hotarare are un cumul de cuvinte cheie, cu scopul de a ajuta cititorul sa ajunga la informatia de care acesta are nevoie intr-un timp cat mai scurt. De asemenea, la finele fiecarui capitol vor fi prezentate o serie de concluzii trase in urma parcurgerii partii teoretico-practice.
Lucrarea domnului Florin Ludusan prezinta intr-o maniera exhaustiva problematica contestatiilor in procedura de insolventa. Autorul aduce o contributie importanta la intelegerea prevederilor legale in aceasta materie, prin imbinarea eficienta a conceptelor teoretice cu exemplele din practica judiciara.
In cele opt capitole ale cartii sunt analizate pe rand contestatiile prevazute in procedura insolventei: contestatia la tabelul preliminar, contestatia la cererea de deschidere a procedurii insolventei, contestatia la tabelul definitiv de creante, contestatia impotriva masurilor administratorului judiciar, contestatia la raport si plan, contestatia impotriva propunerii de valorificare de bunuri, contestatia impotriva desemnarii administratorului judiciar si nu in ultimul rand, contestatia impotriva deciziei comitetului creditorilor.
Fiecare capitol este structurat in doua parti: una teoretica care analizeaza contestatia si procedura pe care trebuie sa o urmeze cei care se confrunta cu astfel de situatii si una practica, alcatuita dintr-o selectie de hotarari ale instantelor din Romania.
Bogdan Bucatariu