Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Culegere de spete. Partea I

ISBN/ISSN: 978-606-673-627-5
Pret de coperta: 25,00 RON
22,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Prin redactarea acestei culegeri de spete ne propunem sa punem in discutie diverse aspecte predate la materia Drept administrativ si sa le supunem dezbaterii studentilor, in scopul de a incuraja dialogul si de a stimula apetitul acestora pentru studierea aprofundata a actelor normative, jurisprudentei si doctrinei, respectiv de a le dezvolta increderea in rationamentul propriu, capacitatea de argumentare, deprinderile de a identifica si analiza actele relevante, abilitatile de comunicare, viteza de reactie s.a.

In acest mod, studentii vor fi pusi in situatia de a oferi raspunsuri si motivari, se vor plasa, inevitabil, pe pozitii contradictorii, vor incerca sa isi impuna unii fata de altii punctul de vedere, sa isi convinga ceilalti colegi ca interpretarea lor este cea justa sau sa accepte ca analiza celuilalt este mai pertinenta – elemente care nu fac decat sa ii pregateasca pentru viitoarea cariera de jurist.

Culegerea este inspirata, in destule cazuri, din situatii reale (cu mentiunea ca nu au fost date nume concrete sau date personale), insa, in principiu, a fost conceputa ca un ansamblu de spete teoretice care nu se bazeaza, obligatoriu, pe dreptul pozitiv. Temele antamate sunt, in esenta, urmatoarele: notiunea si trasaturile administratiei publice; izvoarele dreptului administrativ; norma si raporturile de drept administrativ; competenta, atributiile, sarcinile si capacitatea organelor administrative; Presedintele Romaniei; Guvernul Romaniei.

Detalii tehnice
Data Aparitiei12 iun. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini185
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON